Tuesday, March 01, 2011

TVDW 27/02/2011 - REO Speedwagon - Roll with the changes (1978)



It's time to throw away the whores forever. Huh? Wàt zingen die van REO Speedwagon daar, in hun mid eighties power ballad Can't Fight This Feeling? Mijn Amerikaanse vriend Chris maakte me jaren nadien duidelijk dat het in feite om oars ging, roeispanen.

Telkens Chris er in slaagt om een weekendje in België door te brengen, is dat een alibi om een goeie streep classic rock door de boxen te draaien. Meestal belanden we bij AC/DC, Moving Pictures van Rush, wat CCR. Dit keer was REO Speedwagon aan de beurt. "Hi-Infidelity", destijds de best verkochte rockplaat van 1981, heeft bij mij dezelfde mythische status als "4" van Foreigner, het album dat hier enkele weken terug ter sprake kwam. Naast Keep on loving you telt de plaat met Take it on the Run en het met op Bo Diddley beat voortjakkerende Don't Let Him Go enkele klassiekers uit AOR Country.

Skip naar afgelopen zondag, toen Chris en ik koers zetten naar Limburg en we samen - alsof we recht uit Wayne's World kwamen gelopen - luidkeels meezongen in de auto. Met dat lied waarin roeispanen werden weggegooid dat het een lieve lust was; met de rockballad Time for Me Fly én met Roll with the changes, een grootse rocksong die naar het eind toe zelfs wat van de gloed van Bob Seger's Silver Bullet Band meekrijgt. De andere kanshebbers op een tvdw - die geweldige nieuwe singles van Foo Fighters en Das Pop, of "Older" van Band of Horses - konden meteen inpakken.

Labels: , , , , , , ,

6 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/aoltz5

2:23 PM  
Anonymous zinnerboy said...

Een beetje meer duiding bij die Chris zou wel mogen. Robinson ? Christofferson ? Rock ? Isaak ? De Burgh? Farlowe ? Rea ? Hageland ?

8:13 AM  
Blogger Koop said...

Duiding in ruil voor een meer zinnige commentaar, bijvoorbeeld over wat je van de tvdw zelf vindt? Deal.
Chris Gillis - Frederick, Maryland, USA.
en auteur van dit boek:

http://www.amazon.com/Windpower-Christopher-Gillis/dp/0764329693

8:32 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Gospel in een FM-rock kleedje. 't is eens wat anders maar het rolt als een treintje. Ook lekker gitaarwerk naar het einde toe.

2:46 AM  
Blogger Koop said...

Zo hebben we het graag.

4:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

best band ever!!

8:45 AM  

Post a Comment

<< Home