Sunday, March 13, 2011

TVDW 13/03/2011 - Tahiti 80 - Crack Up (extended version) (2011)Shuffle en ski, een prima combinatie. De iPod stond inderdaad - en doelbewust - een volledige week op shuffle. Ideaal om je te laten verrassen door wat het machientje at random selecteert uit de - even kijken - 998 beschikbare tracks. Niet dat de iPod zo vaak aanstond op de piste, maar bij de nachtelijke rit heen- en terug zorgde hij voor welkome afwisseling. Zo kregen diverse songs uit de recente cd's van Arcade Fire, Elbow, Ellie Goulding, Elliott Murphy, Jamiroquai, The National en OMD een kans, naast ouder werk van Gary Numan en Stealers Wheel. De tvdw zou logischerwijze gaan naar de meest opmerkelijke song. Die bleek uit Rouen te komen, zowat 800 kilometer ten noordwesten van Val Cenis, ons ski-oord. (Dat laatste zocht ik natuurlijk even op - mijn aardrijkskundige kennis is niet bepaald geweldig).

Wat ik ook even opzocht: hoeveel keer in besprekingen van "Past, Present and Possible", de net verschenen nieuwe plaat van Tahiti 80, de naam van Phoenix opduikt. In ongeveer 300.000 van de 500.000 artikels, zo leert Google. Je hoeft geen genie te zijn om de parallellen tussen de twee te ontdekken. Ook Tahiti 80 is een überhip groepje dat in gladde, bestudeerde popsongs un certain je ne sais quoi weet te verstoppen. Crack Up is een goed voorbeeld; een song die heen- en weerbotst als een veelkleurig rubberballetje.

Labels: , , , , , , , , ,

9 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/pmvugo

4:50 AM  
Blogger P. Leno, Brussel said...

500.000 artikels over Tahiti80 ? Hebben die Fransen ( of journalisten) niets anders te doen of zo ?

PS : ik vind Phoenix niet zo'n hip groepje hoor, ofwel had je het ironisch bedoeld ...

Mr Oizo, die is hip, ja.

7:23 AM  
Blogger Koop said...

Gek genoeg hoor ik liever van je wat je van het nummer vindt, dan wat je al dan niet als hip beschouwt.

Hoofdzaak en bijzaak, weet je wel.

2:56 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Zo'n song die het helaas niet doet op een computer... Sorry, maar dit moet je bij nacht horen in een met intelligente meiden volgestauwde Pink Flamingo.

7:29 AM  
Blogger Koop said...

Ze hoeven zelfs niet zo intelligent te zijn.

Stel dat ze volgestauwd in plaats van volgestouwd zouden schrijven, dan nog waren ze welkom.

Afspraak aan de bar aldaar, om 23u30?

8:48 AM  
Anonymous zinnerboy said...

oké, aan de vauwdeur o.u.b.

6:10 AM  
Blogger P. Leno, Brussel said...

net beluisterd. Net zoals Phoenix is dit niet my cup of tea.

12:31 PM  
Anonymous TAII said...

Als doorwrocht Frank Zappa luisteraar met meer dan alleen de oren en Can liefhebber van het eerste uur kan ik dit Crack Up van Tahiti 80 zo aan m'n beste vriend en Can-fan laten horen en 'm in de waan laten dat dit 'n net ontdekt meesterwerkje is van zijn grote helden ...Pieter voor jou ...prachtig !!

2:46 PM  
Blogger Koop said...

Niet meteen zeker wat ik me moet voorstellen bij een Zappa-fan die zich van het adjectief 'doorwrocht' bedient, maar kom: welkom TAII en Pieter.

9:15 AM  

Post a Comment

<< Home