Thursday, August 14, 2008

TVDW 17/08/2008 - Tim Grimm - Heart so full (2008)Ik had natuurlijk ook kunnen stilstaan bij het heengaan van de grote Isaac Hayes (persoonlijke favoriet uit 's mans cataloog: "When something is wrong with my baby", in de live-versie van Hall & Oates met Kendricks en Ruffin van The Temptations), maar de cd die me afgelopen week het meest raakte, kwam recht uit the American heartland.

Tim Grimm is een singer-songwriter uit Indiana. Een geboren storyteller die zich bedient van rootsy grondstoffen uit de country en folk. Af en toe ruilt hij het plattelandsleven in voor Hollywood (hij speelde o.a. mee in Clear & Present Danger), maar dit terzijde. Zijn songs mikken zonder omwegen naar het hart; nieuwe plaat 'Holding up the world' doet me denken aan Neal Casal, Gordon Lightfoot, David Munyon en Steve Earle. Of aan Krista Detor, die net als Grimm gehuisvest is op het kleinere platenlabel Corazong, dat zich met succes specialiseert in de betere country & Americana. Krista Detor haalde met haar twee vorige platen telkens mijn eindejaarslijstje, en brengt ook op deze cd van Grimm enkele fijne accenten aan.
Nu en dan plaats maken voor warme, goudeerlijke luisterliedjes, het kan goed doen, in deze cynische wereld.

http://www.sendspace.com/file/auvw9q

Labels: , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Magnifiek liedje om het inzetten van een nieuw werkjaar te begeleiden. Zo heb ik het graag : gitaartje, warme stem en een sober slidende steel. Mag wat mij betreft eeuwig blijven doorgaan. Dat werkjaar daarentegen...

2:55 AM  
Blogger DDay said...

Benieuwd of Boeijen Hofstede Vrienten een kans maakt voor de return of TVDW... Ik kwam hem net als totale verrassing tegen bij Dirk1 en het lijkt me perfecte Koop-muziek.
Aan de andere kant, Donavon Frankenreiter heeft ook een nieuwe plaat uit, en dat is ook een gezamenlijke favoriet...

5:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tijd geleden dat ik nog op je blog kwam neuzen my dear friend... veel te lang eigenlijk. En ik ben verrast, heel aangenaam zelfs. De eerste noten doen me wat denken aan Mark Knopfler, maar daar eindigt het ook bij. Frisse song en wat een lekkere stem. Zoals zinnerboy zegt: zo mag het eeuwig blijven doorgaan.
Dit nummer kan van gisteren zijn, en kan evengoed 20 jaar oud zijn. Een blijvertje dus. Lekker ... Heel mooie TVDW

1:15 PM  

Post a Comment

<< Home