Thursday, June 26, 2008

TVDW 29/06/2008 - The Postal Service - Such Great Heights (2003)Even nog een bruggetje naar Jesse Johnson, de Prince-sidekick die hier vorige week scoorde. Prince zelf is nu ook binnengesijpeld in het muzikale geheugen van mijn kinderen. Met welke song? Met You got the look - toevallig een track van de allereerste cd die ik in huis haalde, Sign O' The Times. Waarom net die song? Heeft alles te maken met hun favoriete tv-programma: Superhond 2008, waarvoor het refrein van You Got the Look als indicatiefje dient.
Ach, alle middelen zijn goed om aan muzikale opvoeding te doen.

De tvdw van deze week kan dan weer een bruggetje leggen naar de tvdw van twee weken geleden. Narrow Stairs van Death Cab for Cutie blijft een echte aanrader. Waar vind je bijvoorbeeld zo'n mooie openingszin als deze:

How I wish you could see the potential, the potential of you and me
It's like a book elegantly bound, but in a language that you can't read

Geen idee meer wat er in mijn eindejaarslijstje van 2003 zat, maar had ik toen The Postal Service gekend, stonden ze beslist ergens bovenaan te blinken. The Postal Service is een zijproject van de zanger van DCFC en heeft o.a. Styrofoam, The Shins, Flaming Lips, Lila Puna en Rilo Kiley als indie-vriendjes. Het mooie van hun - voorlopig enige - album "Give Up" is dat het haast volledig elektronisch gemaakt is en toch een bijzonder warme, poëtische sfeer heeft. De synths hebben een leuke vintage feel, alsof ze geplukt zijn uit het repetitiekot van Kraftwerk, en de subtiele drumpatronen krinkelen vrolijk rond de erg melodieuze zanglijnen. Héérlijke ontdekking. En ook weer met zo'n mooie teksten:

I am thinking it's a sign
that the freckles in our eyes are mirror images
and when we kiss they're perfectly aligned

And I have to speculate
that God himself did make us into corresponding shapes like
Puzzle pieces from the clay

True, it may seem like a stretch,
but it's thoughts like this that catch
my troubled head when you're away when I am missing you to death

Past wel bij die nog steeds op wolken drijvende zoon van me. Eens checken of Nora ook sproetjes heeft.

http://www.sendspace.com/file/fgbkkw

Labels: , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous zinnerboy said...

Past perfect in het Koopplaatje van eighties pop à la New Musik, Buggles, Naked Eyes, enz...

1:18 AM  

Post a Comment

<< Home