Monday, May 18, 2009

TVDW 17/05/2009 - Band of Horses - Detlef Schrempf (2007)Zelden zoveel goesting gehad in ronkende gitaren en een goede popmelodie als vanmorgen. Dat komt ervan als je net vier dagen Praag achter de rug hebt, overnachtend in het hipper dan hip Buddha Bar Hotel. Toiletjes met ingebouwde waterspoeling en warme lucht up yer arse, Nespresso-machine en massage treatment op de kamer, en op niveau -1 een club annex Japans/Chinees resto waar peroxide blondes big pimpin' kerels in designer clothes trachten op te vrijen. En vooral: de typische Buddha Bar muziek, een zielloos voortkabbelende muzikale pudding die je van de ontbijttafel over de cocktailbar tot de hotelkamer ongevraagd in je oorschelp wordt geramd.

Voor de antidosis zorgde Band of Horses met het geweldige album Cease To Begin - al enkele weken klaar om een tvdw-scalp te veroveren. Gek dat deze Amerikaanse band nog geen potten brak in Europa: dit is bezielde rock met net het juiste snuifje indie, en ingebakken in songteksten die een groots, 'uplifting' gevoel opwekken. Oh ja, en om je een googlesessie te besparen: 'Detlef Schrempf' mag dan al de naam lijken van een Oost-Duitse pornoacteur op de aftiteling van Schulmädchen Report - Was Eltern Nicht Für Möglich Halten, in werkelijkheid betreft het een NBA basketlegende. En we weten al van het hobbyclubje van Steve Wynn en Peter Buck dat Amerikaanse sporthelden songschrijvers best tot aardige songs kunnen inspireren.

http://www.sendspace.com/file/gat8c2

Labels: , , ,

5 Comments:

Anonymous zinnerboy said...

Ik heb het al eerder duidelijk gemaakt : dit is voor mij tot nog toe dé revelatie van 2009 (hoewel de groep al langer bezig is, maar zoals ik ook al eerder gezegd heb : het is nooit te laat om schoonheid te ontdekken).

In het vakje Steve Wynn en sporthelden : heb ik ooit al verteld dat onze goede vriend vóór zijn muziekcarrière sportjournalist was ? De interesse voor sporthelden zit er dus kennelijk al heel lang in gebakken. Allez Eddy !

5:52 AM  
Blogger P. Leno, Brussel said...

En wat deed jij in Praag ? Alweer snoepreisje ?

5:27 PM  
Blogger Shamrockske said...

very enjoyable indeed !

en wat deed jij in praag? alweer een snoepreisje?

6:59 AM  
Blogger Koop said...

teambuilding met de collega's - in feite een excuus om op kosten van de baas in den drank te vliegen en in poepsjieke design hotels te gaan - daar komt dat gruwelijke woord - loungen...

7:52 AM  
Anonymous Pale-Blue-Eyes said...

Méér dan uitstekend nummer. Ik ga zeker om die Cease to begin. Een nummer over een legende in de NBA dan nog. Gisteren heb ik voor Sporza radio met Tony Van den Bosch op de komende finale in de NBA vooruitgeblikt. En dat op mijn allerlaatste dag. Te beluisteren op Sporza.be.

12:55 AM  

Post a Comment

<< Home