Monday, December 01, 2008

TVDW 30/11/2008 - Madness - Shut up (1981)


Phew, dat wordt weer afkicken.
Maanden van voorbereiding, eindeloos mailverkeer (mijn DB5 mailbox telt ruim 500 berichten), een stoomcursus dbPoweramp en Cool Edit Pro for dummies, oeverloos gepalaver over songkeuze, flow, moeilijkheidsgraad en de lengte van edits, het rangschikken en verdelen van de als Hoorn Des Overvloeds vermomde prijzentafel... En dan die geruststellende vaststelling, afgelopen vrijdag even na middernacht: alles kwam toch mooi op zijn pootjes. De vijfde editie van de Detroit Breakdown muziekquiz werd - thanks to the invaluable help from partners in crime Joris, Hans en Stefan - er eentje om in te lijsten.
Vetrekkend van een longlist van vele duizenden suggestie, lieten we vrijdag uiteindelijk nog meer dan 230 songs - of toch fragmenten ervan - horen. Daartussen toch ook enkele persoonlijke favorieten als Elliott Murphy, Etienne Daho, Thin Lizzy, The Godfathers en The Script, en wat heerlijk foute dingen als John Paul Young of Luisa Fernandez.
De tvdw gaat naar Madness, met een song uit hun derde album, uit hun gouden periode waarin ze wel meerdere pareltjes op de wereld loslieten. Eentje die ik al véél te lang niet meer gehoord had, wat was het fijn om hem te herontdekken en 'm te delen met de zowat 150 mensen in de quizzaal.
"Pass the blame and don't blame me!"

http://www.sendspace.com/file/escpsc

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger -Bambino- said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2:13 AM  

Post a Comment

<< Home