Friday, June 22, 2007

TVDW 24/06/2007 - Datarock - Fa-Fa-Fa (2007)


Weer een fijne vorm van synchroniciteit. In het begin van de afgelopen week stond al vast dat Datarock met de TVDW zou gaan lopen, en twee dagen later kreeg ik van my man Dela de fijne opdracht om snel-snel wat Scandinavische liedjes te verzamelen. Meneer was immers een SPL (Scandinavian Playlist) aan het samenstellen om een of ander hip feestje, met ongetwijfeld érg schaars geklede jongedames, op te luisteren. En laat Datarock nu ook weer net uit Scandinavië, meer bepaald uit Noorwegen, komen? Dus deze kon ik meteen oversluizen naar Dela (samen met een heterogeen zootje bestaande uit o.a. Mezzoforte, Yum, Superswirls, Leather Nun, Laidback, Sophie Zelmani, Saybia, Peter Björn & John, Björn Jayson Lindh, Abba, Secret Service, The Raveonettes, The Knife, Lene Marlin, Bomfunk MC's, Kings of Convenience, Autopulver en dan vergeet ik er nog enkele).
Laten we intussen de hype een stapje voor zijn en u laten genieten van de gloednieuwe track Fa-Fa-Fa (neen, niks te maken met Otis Redding), een spannende brok blanke retrofunkrockdancedingesgedoe. Die springerige bass! Dat snedig gitaartje! Die licht psychotische zanger! Dat infantiele vrouwenachtergrondkoortje! Die killer break @ 3'30"! Iets dat zo in de mix kan met spul uit de eighties van Talking Heads, A Certain Ratio of Haircut 100.

http://www.sendspace.com/file/nbul2l

Labels: , , , , , , , , , , , ,

3 Comments:

Blogger DeLa said...

Ja, Koop vergeet er nog een: Koop! En The Cardigans, en Röyksopp.
Gezien het hier een publiek forum is kan ik weinig kwijt over de dress-code die werd gehanteerd, maar het thema was alleszins de midzomer.

Ik stond er van te kijken hoeveel uitstekende muziek er daar in het hoge noorden wordt gemaakt. En zeker niet alleen koele dansmuziek.

En het eten is daar best wel lekker, zo blijkt, zeker wanneer het op interessante wijze geserveerd wordt... :-)

1:45 PM  
Blogger Shamrockske said...

the leather nun, man man man, das lang geleden. Heeeerlijk donkere cover van abba's gimme gimme gimme

11:50 PM  
Blogger DeLa said...

Jah inderdaad die cover!
Nu die nonnen ook uit het noorden blijken te komen is het al minder vreemd. Eens kijken of ik die gimme gimme gimme ergens kan vinden!

1:22 PM  

Post a Comment

<< Home