Monday, June 22, 2009

TVDW 21/06/2009 - Foreign Born - Can't Keep Time (2009)



Twaalf meiden van twaalf jaar op je dak, voor een fuif inclusief sleep-over ter ere van de dochter en het afzwaaien van de lagere school: er bestaan rustigere weekends. Bij de door hen samengestelde fuifmuziek (die papa nog op de ipod mocht smijten - ieder zijn rol) viel weinig tvdw-materiaal te rapen. Lady Gaga, Katy Perry, Emiliana Torrini, Pink: allemaal goed en wel, maar daar voelt papa zich toch wat te oud voor.

Dan toch maar de cd die inmiddels al aan luisterbeurt vijf toe is, en blijft groeien: 'Person to Person', van Foreign Born. Een groep uit de Bay Area die al ging touren met Cold War Kids en al eens vergeleken wordt met Arcade Fire,
al hoor ik er ook wel grote lappen Echo & the Bunnymen in. Ergens uit de blog-o-sfeer plukte ik deze omschrijving: their sound is a dark, acoustic, psychedelic mixture of influences that range from Roy Orbison and John Lennon to the Fall, Primal Scream, Jesus & Mary Chain and Brian Eno. Ach ja, whatever. Als je na vijf luistersessies nog altijd bij God niet weet welk nummer de stand-out track is die klaar staat voor de tvdw, dan zegt dat genoeg.

Dan maar kiezen voor een song waarin tenminste in de titel een verwijzing schuilt naar het voorbije weekend...

http://www.sendspace.com/file/5vlusm

en als bonus, omdat de cd zo beresterk is, omdat de zon schijnt, omdat de dochter twaalf is en omdat mijn geacht, duizendvoudig lezerspubliek het verdient, nog een tweede track, Vacationing People:

http://www.sendspace.com/file/w5tedn

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Shamrockske said...

waar blijft de TVDW van deze week????

5:30 AM  

Post a Comment

<< Home