Monday, May 09, 2005

TVDW 08/05/2005 - AJ Croce - Upside Down (2005)

Toegegeven, met onder andere de nieuwe Ryan Adams dit weekend op de digitale draaitafel was het niet makkelijk kiezen, maar de kans was te mooi om te laten liggen: een weekje na de TVDW van papa Croce viel de nieuwe cd van de zoon in de brievenbus. Net als de voorganger, het al vijf jaar oude Transit, is het een bijzonder fijne popplaat, met grote McCartney/Beatles-invloeden, al neigen sommige songs ook naar een lichtvoetige versie van Costello of de heerlijke melodie├źn van Squeeze. Met de folky luisterliedjes van papa Croce zijn er weinig raakpunten. Logisch ook: de tijd staat niet stil, plus: Adrian James was amper twee jaar oud toen papa Jim overleed. AJ Croce is in Europa nog geen vaste waarde, in Amerika wel. De nieuwe cd, simpelweg Adrian James Croce getiteld, komt uit op 's mans eigen label Seedling. Weetje: wie de cd bestelt via ajcroce.com, ontvangt een gesigneerd exemplaar. Ik las ergens dat de geselecteerde TVDW, het met een verheffend refrein gezegende "Upside Down", erg lijkt op Golden Slumbers van de Beatles. Moet ik eens checken, want die titel zegt me niks.

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Golden Slumbers zegt u niets????
Foei foei, Koop. De afsluitende trilogie van Abbey Road (jaja, wiseguys, de hidden track 'Her Majesty' komt er nog achter):Golden Slumbers/Carry That Weight/The End? Hallo?

Ik eis een Beatles-track als TVDW! Mag ik - nu Oasis poogt te comebacken - I Am The Walrus suggereren?

2:54 AM  
Blogger Koop said...

Had de comment over de Beatles er met opzet bijgezet, dacht wel dat dday zou toehappen. Ik noem mezelf geenszins een beatles-specialist, ik ken in feite vooral The White Album erg goed, en dat volstaat voorlopig. Dday heeft natuurlijk niks te eisen over de komende TVDW's en wat die dan wel zouden moeten zijn. Dat meneer zelf een TVDW-blog start!

4:35 AM  
Blogger Koop said...

En I Am The Walrus is alleszins niet bepaald mijn favoriete beatles-song - verre van zelfs.

4:35 AM  

Post a Comment

<< Home