Sunday, June 05, 2011

TVDW 05/06/2011 - Steely Dan - Babylon Sisters (live) (1980/2007)Een live show van Steely Dan zien in hartje New York, dat is zoiets als Jesus zien in Bethlehem. Dichter bij de bron kan je niet komen. Sinds vorige week staat een concert van The Dan op de agenda. Midden september van dit jaar, en dan nog in het vermaarde Beacon Theatre - een art deco theaterzaal met een geschiedenis die teruggaat tot 1929. Twee van de 2600 plaatsen zullen voor mijn vrouw en mij zijn. Op het podium: Steely Dan met The Miles High Big Band en The Embassy Brats - waaronder heel wat klasbakken die ook sinds jaar en dag de kleine lettertjes op de albums van Steely Dan sieren. Wie er niet meer bij zal zijn, is Roger Nichols, de studio-technicus die zo'n groot aandeel had in de vlekkeloze, onvergelijkbare sound van Steely Dan. Nichols, die in zijn carrière zeven Grammy's binnenrijfde, overleed zes weken geleden.

Op het programma, die avond in september: een tot 21st Century Night gedoopte setlist, met tracks uit de twee meest recente platen van Fagen en Becker ("Everything Must Go" en "Two Against Nature"), aangevuld met a selection of hits.

Reden genoeg om meteen na het bestellen van de kaartjes terug in de discografie van de groep te duiken. Ik heb het op deze blog regelmatig over Steely Dan - de groep werd al acht keer van een tag, maar nog nooit van een tvdw voorzien. Donald Fagen had er wel al eentje, in maart 2006. Ik kies voor een track uit de enkele jaren terug verschenen live-plaat. Samen met Hey Nineteen moet het zowat mijn favoriete song van de groep zijn.

Labels: , ,

5 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/2jwlxt

en als bonus een klein eerbetoon aan Andrew Gold, de man die ons solo en samen met Graham Gouldman van 10cc (in het groepje Wax) enkele leuke popsingles gaf. Hier met een originele cover van een song die we vooral kennen van Jackson Browne:

http://www.sendspace.com/file/jqc4ut

1:55 PM  
Anonymous zinnerboy said...

Zal ongetwijfeld aan aparte belevenis worden. Enjoy

3:54 AM  
Blogger DDay said...

O la la, toch een beetje groen van jaloezie. Hopelijk worden de hooggespannen verwachtingen ingelost!

2:11 AM  
Anonymous De Commentator said...

Steely Dan in New York?! Respect! Ik denk nog vaak met weemoed terug aan die keer dat ik op de eerste rij in Vorst Nationaal zat, en twee uur lang recht in de neusgaten van Donald Fagen staarde. Mooie tijden.

8:37 AM  
Blogger patrick said...

Het bijzondere aan de concertreeks in het Beacon Theatre is dat er per avond bekend wordt gemaakt wat er wordt gespeeld. En wat is dus beter dan één Steely Dan concert in NY pakken? Natuurlijk; twee concerten pakken. Dat gaan wij dus doen. Zo spreid je ook het risico ;-/)

10:53 PM  

Post a Comment

<< Home