Monday, November 23, 2009

TVDW 22/11/2009 - Peter Maffay - Uber sieben Brücken musst Du gehn (1980)Zo. Mocht al de verkeerde indruk zijn ontstaan dat deze blog de ambitie had om een haven voor Goede Smaak te zijn, dan is dat bij deze rechtgezet.

In een week die volledig overheerst werd door onze Detroit Breakdown eighties quiz, was het logisch dat de tvdw zou komen uit één van de 176 fragmenten die we vrijdag, de avond van de waarheid, lieten horen. Niet alles liep perfect en ook de aanloop naar de quiz, eerder op de dag, was niet bepaald rimpelloos, maar Maffay was wat mij betreft toch een hoogtepunt, en exemplarisch voor onze 'db'-benadering: wat onverwacht en wars van 'credibility'. En een vintage eighties song, natuurlijk. Trouwens, leg de intro maar eens naast de anti-apartheid hymne (Something inside) So strong, uit 1987 en van Labi Siffre. Zo gek veel verschil is er niet.

Meer nog dan de eigenlijke muziekfragmenten kreeg ik nog het beste gevoel van de mensen die present waren. Vrouw en dochter in de zaal, net als een aantal vrienden, db brothers Hans en Joris aan m'n zijde, geflankeerd door Zinnerboy Bart en Hundisnor Piet. Met dank ook aan Shamrockske, die enkele weken voordien achteloos suggereerde om 'misschien iets met Lange Wapper en andere bruggen te doen'.

http://www.sendspace.com/file/smd5mp

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home