Sunday, January 06, 2008

TVDW 06/01/2008 - Tracey Thorn - Raise the Roof (2007)


Voor de eerste tvdw van 2008 - volgende week viert deze blog overigens zijn driejarig bestaan! - was het weer kiezen. We hadden kunnen gaan voor Neil Diamond, de man die met zijn Longfellow Serenade op oudejaarsavond verrassend genoeg nog het meeste indruk maakte bij het shufflen van de iPod, in de keuken in Sint-Truiden. Hij, en Paul Severs later op de avond - maar dat was een ander verhaal. We hadden ook iets van Katie Melua of Yes kunnen nemen, de twee artiesten die gisteren - bij een bezoek van mijn petekind Jolan - prominent ter sprake kwamen. Maar uiteindelijk bleven we trouw aan het tvdw-principe. Het was wel degelijk die fijne maar grotendeels onopgemerkt gebleven soloplaat van Tracey Thorn die vorige week veruit het meeste luisterbeurten kreeg. Ik was voornamelijk fan van de meer melancholische kant van Everything But the Girl. Hun versie 2.0, met de door producer Todd Terry ondersteunde overstap naar house (herinner u de megahit Missing), vonden we wat geforceerd.
Out of the Woods, de plaat die Thorn vorig jaar uitbracht en waar ik overigens nergens ook maar iets van opving op de radio, biedt echter een mooi evenwicht: malse ritmes, sponsjes van synths en genoeg discrete blieps en beats om de weltschmerz van Thorn een eigentijdse toets te geven. De niet geringe verdienste van knoppendraaier van dienst Ewan Pearson, durven we wedden. Tvdw Raise the Roof is de afsluiter van de plaat; een song die fijne herinneringen oproept aan de synthpop van La Lennox.

Bij een nieuw jaar horen ook de beste wensen: ik hoop dat we dit jaar opnieuw - en zoveel mogelijk - de kans grijpen... to join the dreamers and renegades.

http://www.sendspace.com/file/qj6po5

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Intro lijkt een kopie van "You are in my system" van Robert Palmer. Zolang de herinnering aan hem blijft bestaan heb ik geen probleem met diefstal. Overigens heeft ze er iets moois mee gedaan.

5:13 AM  
Blogger Koop said...

Big ups voor Robert Palmer indeed - ook al was You are in my system natuurlijk eigenlijk wel een cover van een duo bleekscheten die zich The System noemden.
En big ups voor regelmatig comments achterlatende surfers. Zoals de Zinnerboy.....

5:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tnx voor de puntjes op de i. Mercy, mercy me...
(maar dat was ook een cover zeker)

5:42 AM  
Blogger Shamrockske said...

mij doet het nogal denken aan sarah mclachlan...

en stop vissen achter commentaren, koopke, 't staat zo zielig

9:55 PM  

Post a Comment

<< Home