Monday, September 19, 2005

TVDW 18/09/2005 - Paul McCartney - At the mercy (2005)

Cd's van Tim Finn, Hothouse Flowers, een dubbele verzamelaar van The Alan Parsons Project, het live-concert My Funny Valentine van Miles Davis alsook diens allerlaatste plaat Doo-Bop, twee verzamelaars van Stiff Records, een compilatie van Green on Red, eentje van Gordon Lightfoot en eentje van de Brecker Brothers, en dan nog een lang vergeten album van Yellow Magic Orchestra. Om maar te zeggen dat de cd-uitverkoop van de Bibliotheek van Puurs me een schat aan nieuw luistervoer opbracht. En dat voor nauwelijks meer dan 10 euro. En toch, ondanks die rijke oogst moest dit weekend alles wijken voor - noblesse oblige - de nieuwe cd van Sir Macca, Chaos and Creation in the Backyard, die ik intussen toch al makkelijk een zestal keer beluisterde. Een opvallend sterke cd, waarvoor producer Nigel Godrich (zie ook Radiohead's OK Computer, Beck's Mutations) McCartney uitdaagde om zijn vaste begeleidingsgroep tijdelijk te ontslaan en alle instrumenten zelf in te spelen. De eerste zes nummers zijn foutloos en tussen die zes pareltjes gaan mijn hoogste punten nog naar het kleine "At The Mercy" (minder dan 2'40" lang), een moeilijk te omschrijven, erg mysterieuze song met enkele heerlijke melodiëen erin. O ja, wie de cd in huis heeft, vindt interessante track by track commentaar van de meester zelf op http://www.beatlelinks.net/forums/showthread.php?t=23516.

Labels: , , , , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey, I really like your blog. I think I'm gonna add this to my list of favourites.

I have an very interesting site about Industrial Lighting Service . Why not come check it out at Industrial Lighting Service.

Hope you find the time and keep up the blog. :-)

1:55 AM  
Blogger Blogger said...

Eerst en vooral, als er daar in Puurs nog eens een uitverkoop is, laat het dan weten.

Was daar geen CD van The hooters scheef te slaan ? I like hooters.

5:29 AM  
Blogger DDay said...

Schandalig egocentrisch van Koop, inderdaad. Elk jaar maakt hij ons lekker met bibliotheekuitverkopen, maar een woordje vooraf... Forget it.

Awoert!

2:45 PM  
Blogger Koop said...

PLeno: er zat geen Alizée-cd bij, en Dday: ook geen van Bon Jovi, dus je hebt niks gemist.

12:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Yeah, your blog is absolutely fabulous. It saved my life, really !!!!

7:04 AM  

Post a Comment

<< Home