Friday, October 16, 2015

TVDW 11/10/2015 - Midnight Oil - King of the Mountain (1990)


Natuurlijk zou ik jullie, zoals zo vaak, weer kunnen vervelen met een overzicht van de vinylkoopjes van afgelopen week - en daar dan een tvdw uit plukken. Niet dat er geen kanshebbers waren, hoor. "Tapestry" van Carole King eindelijk op vinyl kunnen scoren - om maar één voorbeeld te geven - daar wordt een mens gelukkig van.

Maar ik sta liever stil bij mijn kinderen. Ook zij moeten mijn vinylaankopen lijdzaam ondergaan. Meestal sta ik in de woestijn te roepen, als ik enthousiast een plaatje opgooi. Meewarige blikken zijn mijn deel - of erger nog, apathie. Zelfs als (of misschien: net omdat) ik wild luchtgitaarspelend de aandacht tracht te trekken. Maar af en toe lukt het wel. Zoals vorige week, bij het opgooien van (alweer een #thriftstorefind) "Blue Sky Mining". Dan staat de jongste, Hanne, plots samen met mij rond te springen voor de stereo, terwijl King of the Mountain uit de luidsprekers schalt. Zij met danspasjes en brede lach, ik met een verbeten trek rond de mondhoeken op mijn imaginaire Fender rammend.

Mijn kinderen hebben natuurlijk hun eigen muziek en hun eigen referentiekader. Maar die momenten dat ze oversteken naar mijn deelverzameling, die tracht ik toch vast te houden. Elien die een blik van herkenning deelt als ik Semisonic nog eens laat horen. Bram die het gitaargeluid van The Edge meteen opmerkt of die, als ik een plaat van Charlie Parker bovenhaal, zegt: "Aha, streepje jazz!". En Hanne dus, met wie ik sinds afgelopen week een voorliefde deel voor dat snedige nummer van die Australische rockgroep van weleer.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/eup3ne

12:42 AM  

Post a Comment

<< Home