Sunday, March 31, 2019

TVDW 31/03/2019 - Jenny Morris - You I Know (1987)


Een van de kleine leuke extraatjes: het moment waarop er plots uit de stereo een nummer weerklinkt dat je helemaal vergeten was. Zeker als zo'n song uit de jaren tachtig komt, een decennium dat inmiddels vakkundig uitgekamd lijkt, is dat een aha-momentje...en het verhoogt natuurlijk meteen de kans op een tvdw.

Zo ook toen ik achteloos "Body & Soul" van Jenny Morris opzette, een vinylplaatje dat ik louter had gekocht omdat enkele INXS-leden in de kleine lettertjes opdoken. Andrew Farris, de toetsenist/gitarist van INXS die de meeste nummers van de groep schreef, nam de productie voor zijn rekening en bassist Garry Gary Beers speelde mee op de plaat. Ook present: de broertjes Finn, die elk een nummer gaven aan Jenny Morris. Voor de volledigheid: Morris verzorgde enkele jaren voor haar debuut "Body & Soul" al backing vocals op "The Swing" van INXS.

En kijk, inderdaad: één van de nummertjes van Morris bleek destijds een half radiohitje te zijn geweest in België. You I know werd geschreven door Neil Finn en met wat verbeelding kan je je voorstellen dat het een track had kunnen zijn op de debuutplaat van Crowded House.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/n12qyg

1:59 PM  

Post a Comment

<< Home