Monday, March 14, 2016

TVDW 13/03/2016 - The Triffids - Trick of the light (1987)


De insteek voor deze tvdw's is genoegzaam bekend en blijft onveranderd: de song (of de band) die de afgelopen zeven dagen het meeste indruk naliet, krijgt de nominatie. Nostalgisch aangelegd als ik ben, komt er vaak (en meer en meer, dunkt me) ouder werk bovendrijven. Afgelopen week belandden twee mooie voorbeelden op de draaitafel, beide geplukt uit de Edinburgh-oogst waar ik het hier vorige week al over had.

Bij het opleggen van zowel het debuut van Lone Justice als "Calenture" van The Triffids bekroop me hetzelfde geweldige gevoel van muzikale herkenning en herinnering. Een herkenning die je eigenlijk niet meer verwacht, maar die ergens van diep in jezelf opborrelt. Een herinnering die door de jaren heen ondersneeuwde, vervloog, uitdunde... maar die haar wortels vindt in de talloze keren dat je, in een ander leven zo lijkt wel, dat welbepaalde nummer of die welbepaalde plaat draaide. Meestal op een cassette, dan nog.

Ze blijven ijzersterk, die twee voornoemde albums. Bij Lone Justice voel je het heilige vuur, die dadendrang, die honger; zo kenmerkend voor de allerbeste debuutplaten. Bij The Triffids is het de evocatieve, melodramatische romantiek die resoneert. The Triffids hadden vijf jaar geleden al een tvdw - toen uit die mijlpaal van een plaat genaamd "Born Sandy Devotional". Deze Trick of the Light komt uit opvolger "Calenture".

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/l4ouvo

12:02 PM  
Blogger Shamrockske said...

2 schitterende keuzes !

12:46 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Mijn gedacht !

1:50 AM  

Post a Comment

<< Home