Monday, November 16, 2015

TVDW 15/11/2015 - Average White Band - T.L.C. (live - 1976)


Over de aanslagen in Parijs op vrijdag de dertiende wil ik het niet hebben. Het zou wel erg banaal zijn, om een tvdw te plakken aan een tragische gebeurtenis die alles overschaduwt. Dan maar over de liefde spreken, niet? De liefde van de man gaat door de maag, zeggen ze. Die van mij gaat ook door de luidsprekers. De liefde voor muziek delen, 't is iets waar ik veel plezier aan beleef. Zoals gisteren: samen met mijn goede vriend neef Frank plaatjes gaan uitzoeken op een vinylbeurs. En daarna met een koffietje elkaars buit bekijken en becommentariƫren, kijk, daar word ik vrolijk van.

Frank had dan nog een cadeautje voor me buitgemaakt, "Person to Person", de dubbele live van de Average White Band. Retestrak en super funky - en met, zoals in de tvdw, een glansrol voor drummer Steve Ferrone, een man die ook elders in mijn platencollectie het mooie weer maakt (hij drumt o.a. op Chaka Khan's I Feel For You, op I drove all night van Cyndi Lauper en op Freedom Overspill van Steve Winwood - en is intussen al jarenlang een van Tom Petty's Heartbreakers).

Trouwens de funk van A.W.B. - de groep die met Pick up the Pieces toch een echte klassieker schreef - was des te opmerkelijk vermits de groep uit... Schotland kwam. That's right. Met Belle & Sebastian, Simple Minds, Big Country, Snow Patrol en Wet Wet Wet in de rangen, kan je veel van Schotse muziek zeggen. Maar dat ze zo funky uit de hoek kon komen? Zelfs James Brown verbaasde er zich in de jaren zeventig over - en maakte zijn eigen speels eerbetoon aan A.W.B. door met zijn gelegenheidsband A.A.B.B. (Above Average Black Band) de antwoordsong Pick Up The Pieces One By One te maken.

Labels:

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/8zamnl

11:48 AM  
Blogger Unknown said...

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post.
Catalouge Company In Delhi
Content management company

2:49 AM  
Blogger Shamrockske said...

Fail.... "Snow Patrol are a Northern Irish rock band formed in 1993, consisting of Gary Lightbody, Nathan Connolly, Paul Wilson, Jonny Quinn, and Johnny McDaid. Wikipedia"

6:27 AM  

Post a Comment

<< Home