Sunday, August 30, 2015

TVDW 23/08/2015 - Gino Vannelli - People Gotta Move (1974)


Even stilgelegen, snel wat schade inhalen. En dus terugkijken - ik wil het tvdw spelletje eerlijk blijven spelen - naar wat in de week van 17 tot 23 augustus op de draaitafel belandde. Een aantal artiesten die al een tvdw scoorden in het verleden: Winwood, Jim Croce en Terry Hall's Colourfield. Maar ook "People Gotta Move" van Gino Vannelli, een artiest die, zo checkte ik net, nog geen tvdw achter zijn naam had.

Nochtans een man naar mijn hart, die Gino. Omwille van Persona non Grata en Wild Horses, ja, natuurlijk. Maar er is meer dan die fijne eighties radiohits. Zijn jaren zeventig platen bijvoorbeeld, die witte soul à la Boz Scaggs combineren met orchestrale ballads en jazzy stuff. Erg avontuurlijk, erg de moeite. Sinds de revival van vinyl bij ons thuis, zijn er vlotjes zeven platen van de Canadees in de kast beland. Zelfs dochter Elien zegt wel eens - al dan niet met een knipoog - "Ha, daar zie, de Gino!" als de man wordt gedraaid. Weekje terug was het weer zover. Nog es een Gino op de draaitafel. En eindelijk een tvdw. Ha, daar zie!

Labels:

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/6ncmca

8:29 AM  
Anonymous zinnerboy said...

zeer speciale kerel - ik heb nu gezien dat hij zelfs ooit - Freddy Mercurygewijs - een operaplaat heeft uitgebracht ('Canto') en : geen geklungel

6:54 AM  

Post a Comment

<< Home