Friday, March 12, 2010

TVDW 14/03/2010 - Angie Stone - No more rain (in this cloud) (1999)Met tvdw's zijn ze niet rijkelijk bedeeld, maar ik heb wel degelijk een soft spot voor Jill Scott, Mica Paris, Macy Gray, Mary J Blige, Beverly Knight en andere dames die gemakkelijkheidshalve onder "new soul" worden geplaatst. Vandaar ging ik afgelopen maandag samen met Frank met plezier kijken naar Angie Stone, in het inmiddels tot Trix omgedoopte Hof ter Lo. Stone is letterlijk en figuurlijk een van de zwaargewichten uit het genre (ook al is haar laatste cd Unexpected niet bepaald een hoogvlieger). Het werd een heerlijk concertje, met een frontdame met een ontwapenende charme, die haar strak spelende band en twee achtergrondzangeressen met subtiele verwijzingen door elke song loodste - nu eens het tempo opdrijvend, dan weer aansturend op een break. Ook leuk: de Jamaïcaanse en Puerto-Ricaanse versie van Stone's grootste hit "Wish I didn't miss you anymore". Alleen jammer dat ik, toen de zangeres iedereen aanmaande om de persoon naast zich eens goed vast te pakken, niet naast een lekker blond wijf stond. Just my luck!

De tvdw was, samen met een van de soul druipende cover van Curtis Mayfields "The Makings of You", voor mij het hoogtepunt van het concert. Komt uit haar debuut, de plaat waaraan ook Lenny Kravitz en Stone's ex D'Angelo meewerkten.

http://www.sendspace.com/file/shcudk

Nog even op de soultrain verder denderen? Hier heb je het origineel van Gladys Knight & the Pips, waaruit Angie een sample plukte. Heerlijke early seventies soul.

http://www.sendspace.com/file/2cbim6

Nog een stationnetje verder? De geweldige titeltrack uit A Moment's Pleasure, een erg plezierige plaat (uit 1979) van Millie Jackson, destijds een van de meest exuberante tantes uit de soul - en mama van een van de achtergrondzangeressen bij Angie Stone.

http://www.sendspace.com/file/2m4xcf

Labels: , , , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous zinnerboy said...

Ietwat aansluitend op deze tvdw's kan ik de nieuwe van José James ten zeerste aanraden : minder jazzy dan zijn debuut, behoorlijk electisch en dus mss dichter aanleunend bij de smaak van koop.

8:04 AM  

Post a Comment

<< Home