Saturday, February 14, 2009

TVDW 15/02/2009 - The Silencers - Scottish Rain (1988)"The modern world is devoted to vanishing species, vanishing weather and vanishing capacity to wonder".

Goed gezegd van Douglas Coupland, in zijn boek The Gum Thief dat ik afgelopen week meegraaide op de luchthaven van Wenen. Vier dagen weg om met de Audi Ice Experience op ijs rond te schaatsen achter het stuur van een nieuwe A4, dat is behoorlijk prettig. En de reis heen- en terug biedt wat tijd om te lezen. Zo las ik ook "Light My Fire" van Ray Manzarek, toetsenist van The Doors. Nice reading, het gaf me zin om dat geweldige L.A. Woman, de zwanenzang van de groep, nog eens boven te halen. Maar dat zal voor volgende week zijn.

Deze week was (o.a.) voor The Silencers, de Schotten wiens album A Blues for Buddha uit 1988 ik ooit uit een afprijsbak haalde. Folkrock brachten ze, op de kruising van The Alarm, Deacon Blue en Simple Minds. Met Painted Moon, The Real McCoy en Bulletproof Heart oogsten ze ooit wat radiohitjes. Maar hun klassieker is "Scottish Rain", dat deze week de tvdw-nominatie wegkaapt. Een erg sfeervolle song, met in de intro en outro galmende gitaartoetsen die het beste van Burchill en The Edge in gedachten brengen.

http://www.sendspace.com/file/kpfpsw

En als bonus nog een nummertje van Fingerprintz, de voorganger van The Silencers en een groepje dat met "Wet Job" (1979) een cultklassieker schreef uit de new wave periode. Onze Belgisch Glimmer Twins (later: The Glimmers) pikten het nummer op voor Fabriclive 31, het uitstekende mixalbum dat ze maakten voor de Londense nightclub Fabric.

http://www.sendspace.com/file/b4n56q

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Shamrockske said...

ik heb het je al eens gezegd naar aanleiding van een of andere rollercoaster... Heerlijk die Scottish Rain.

dat andere is zowaar belgische coldwave of heette dat toen....

12:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Mmmmja. Krijg het noch van het ene, noch van het andere warm, maar dat kan te maken hebben met the Belgian rain.

2:57 AM  

Post a Comment

<< Home