Sunday, April 03, 2022

TVDW 03/04/2022 - Helen Watson - Hanging Out the Washing (in a small back yard) (1989)

 

Een van de gouden regels bij het 'crate digging' is steeds: Kijk Naar De Kleine Lettertjes. De naam van een gastmuzikant of producer kan een aankoop rechtvaardigen, zelfs als de naam van de artiest in kwestie niet meteen een belletje doet rinkelen. Dit keer was het Andy Fairweather-Low die de lamp deed branden. Een man die ooit startte bij Amen Corner - herinner u het sixtieshitje If Paradise Is Half As Nice (- een vertaling van een nummer van tvdw-houder Lucio Battisti) maar daarna vooral als sessie- en touringmuzikant de nodige hand-en-spandiensten verleende aan o.a. Eric Clapton en Bill Wyman (bij wie ik hem zag optreden toen Wyman's Rhythm Kings de Antwerpse Elizabethzaal aandeden). 

Andy Fairweather-Low (wat een vermoeiende naam om te typen) viel me op in de credits van "The Weather Inside", een album van Helen Watson. Een erg knap album, waarin Watson - ooit nog backing vocaliste bij Carmel, blijkbaar - in sommige songs wat doet denken aan Joni Mitchell of Janis Ian, en in andere dicht bij Jennifer Warnes aanleunt. De tvdw is een echt pareltje, een rockende storytelling song die wat doet denken aan hoe Squeeze of John Hiatt soms ook verhaaltjes in hun liedjes smokkelden.

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

De tvdw vind ik niet op spotify of youtube, dan maar een andere song van het album - een van die songs met een Jennifer Warnes vibe. De leadgitaar is van Michael Landau, nog zo'n absolute klasbak. https://www.youtube.com/watch?v=GiKwsoouZKo

9:13 AM  

Post a Comment

<< Home