Sunday, February 18, 2024

TVDW 18/02/2024 - DJ Nardini & Johna! - Exercation (2019)

TVDW 997. Soms vallen de tvdw's, na een week zonder muzikale uitschieters, zomaar uit de lucht, op een zondag in de vooravond. 

Mijn zoon is zich in nog geen twee jaar tijd aan het bekwamen in 'the art of the dj'. Zoals Soulwax het zong: "Everbody wants to be the dj" - maar ook al is het mijn zoon (en wordt plaatjes draaien intussen met andere spelregels gespeeld) sta ik te kijken hoe hij zich in dat wereldje opwerkt. Door zijn huiswerk te doen natuurlijk; eindeloze slaapkamervoorbereidingen waarbij het internet wordt afgespeurd op zoek naar oud en nieuw (en unreleased) materiaal, voornamelijk in de categorieën techno, breakbeats, progressive en electro. Maar ook door zich vrank en vrij overal binnen te praten, te netwerken en te surfen op de golven van de social media.

Ik stel het met verbazing vast. Maar hoe zo'n set van hem klinkt? Ik had er buiten wat sound snippets hier en daar het raden naar. Tot vandaag. In de vooravond mocht hij een uurtje draaien op Black Teeth Radio, een internet radiostation uit Sint-Niklaas. De live gestreamde set werd afgesloten met een wacko tune waarin Benny Benassi's hit door de mangel wordt gehaald, inclusief een rubberen synth bass en wat bizarre vocals. Voor één keer geen afbeelding van de artiest in kwestie - wie kan het nu schelen hoe DJ Nardini eruit ziet? - maar wel van de artiest achter de knoppen, ergens in Sint-Niklaas. The next generation.


Labels: ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=14EM-BXhp_A

2:03 PM  
Blogger Sven said...

Leuke ontdekking! En wat tof van (en voor) je zoon!

10:18 PM  

Post a Comment

<< Home