Friday, November 19, 2021

TVDW 14/11/2021 - Black Pumas - Know you better (2019)

 

Eerst twee jaar geen concerten en dan plots drie (!) op één week tijd. Woensdag begon het feest met een blij weerzien met 10cc. Hoedje af voor Graham Gouldman, dik in de zeventig, die er nog steeds staat. Net als die melodieuze popsongs natuurlijk, met clevere, rare teksten en theatrale songstructuren die enkel uit Engeland konden komen. 

Vrijdag tapten we uit een ander vaatje, met de superieure jazz van Brad Mehldau. Gebracht in de essentiële, uitgepuurde trio-bezetting, waarbij de wonderlijk spelende Mehldau geflankeerd werd door een al even fabuleuze ritmesectie. Vooral drummer Larry Grenadier was met subtiele, inventieve, gevarieerde spel een lust om te zien en te horen. 

Zondag werd het concerttrio afgesloten met Black Pumas, de groep nu al goed twee jaar surft op de hype van hun naamloze debuutplaat. Black Pumas brengt licht psychedelische soul, hun losse vibe doet me soms wat denken aan Sly & The Family Stone, al zijn ze minder grillig en serveren ze hun soul nogal lichtgekruid. De tvdw komt (vanzelfsprekend) uit dat debuut en doet wat denken aan The Heavy of, qua ritme,  aan Dear God van Monsters of Folk - twee groepen die eerder al tvdw's scoorden op deze blog.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=iC3kEJnDjHY

12:54 AM  

Post a Comment

<< Home