Thursday, January 30, 2020

TVDW 26/01/2020 - Veronique Sanson - Faites Attention à Mon Amour (1981)


Typisch weer zo'n artiest die ik via het crate digging heb leren kennen. Natuurlijk kende ik voordien dat mooie Amoureuse wel, maar voor de rest was er enkel die anekdote uit de popgeschiedenis: haar huwelijk met Stephen Stills. Dat huwelijk bracht een zoon voort, Chris Stills. Naar aanleiding van diens debuutplaat "100 Year Thing" interviewde ik de man ooit, al zou ik moeten opzoeken of we het toen ook hadden over zijn moeder. Tussen haakjes: die plaat van Chris Stills staat ook op Spotify. Doe jezelf een plezier en beluister de song Last Stop. Wat een geweldige track.

Maar terug over naar mama Sanson. De laatste jaren graaide ik her en der een aantal van haar platen mee, en die bleken steeds goed tot uitstekend. Vaak opgenomen in de VS ook, met straffe studiomuzikanten. Het resultaat ademt westcoast blue eyed soul uit, maar dan gemengd met die typisch Franse melodieuze jazzy pop touch, zoals we die ook kennen van bij Maurane, France Gall en Claude Nougaro.

Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/0zulyg

12:11 PM  
Blogger Cynthia Padilla, J.D. said...

You can definitely hear those great musicians, and yes, it has that west coast sound and feel... avec un peu de style francais!

5:01 PM  

Post a Comment

<< Home