Tuesday, April 16, 2019

TVDW 07/04/2019 - Sylvester - Blackbird (1979)


Even Elien's pc kapen hier in Suriname, om de tvdw's bij te werken. Net voor we vertrokken naar Paramaribo, ontmoetten we Valerie in Antwerpen. Zij is een van mijn Instagram-vriendjes die me vanuit haar charity shop in Bahrain al heel wat vinylplaatjes bezorgde (- en ze is ook erg handig met snit en naad, om kostuumpjes voor mijn Action Men te maken). In haar goodie bag die ze in Antwerpen voor me mee had, zat onder meer "Living Proof", een live-album van Sylvester James Jr., opgenomen in 11 maart 1979 in San Francisco. Het waren de absolute hoogdagen van de disco. Niet vergeten dat amper een paar maanden later, op 12 juli, in Chicago de beruchte Disco Demolition Night plaatsvond, een hallucinant volksvertoon waarbij 50.000 mensen - hoofdzakelijk blanke rockers - besloten om in beste KKK-traditie een gigantische hoop discoplaten te verbranden.

Sylvester zou de disco haters overleven en in de jaren tachtig nog een grote hit scoren toen Patrick Cowley hem onderdak gaf op diens Megatone Label en ze samen Do You Wanna Funk uitbrachten. De twee zouden niet meer lang van hun gezamenlijk succes genieten: Cowley stierf in 1982 op amper 32-jarige leeftijd, Sylvester in '88 op 41-jarige leeftijd.

Op "Living Proof" hoor je Sylvester in optima forma, met een stomende backing band die hem doorheen opvallende covers (van Billie Holiday tot Leon Russell) loodst. Maar de track die me het meest verraste, was toch Sylvester's versie van het iconische Beatles-nummer Blackbird.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/jqy5vg

5:07 PM  

Post a Comment

<< Home