Sunday, September 04, 2016

TVDW 04/09/2016 - Marshall Crenshaw - Calling out for love (at crying times) (1987)


Ik meende eens een weekje zonder vinylaankopen te kunnen afronden. Maar dan brengt een van mijn favoriete tweedehandswinkel de drempel nog wat lager - 20 lp's voor 10 euro - en dan loop ik toch weer met een heel pakje onder de arm huiswaarts. Toch nog even bij stilstaan. Dat is amper een halve euro voor een lp. Dat was ooit dus 20 frank. Terwijl in die tijd van "ooit" een singletje al gauw 99 frank kostte. Begrijpt iemand dat? Twintig platen kopen voor 10 euro, of 400 frank? Ik blijf mezelf zeggen dat ik hier een goede zaak doe.

Niet dat de Crenshaw-plaat "Mary Jean and 9 Others" in dat stapeltje zat, die kocht ik twee weken terug op een rommelmarkt. Ook maar voor één euro hoor. Het plaatje is nog beter dan ik dacht. Zit helemaal in het kringetje van jangly east-coast gitaarpop, zoals destijds ook gebracht door Don Dixon (hier producer), Smithereens (ook met Dixon als producer), Freedy Johnston (die Crenshaw's bekendste nummer, You're My Favorite waste of time, later coverde) en Peter Case (wiens een jaar eerder uitgebrachte song Steel Strings op deze plaat gecoverd wordt). Je ziet, klein kringetje met gelijkgestemde zielen. Oh ja, Graham Maby, bassist van Joe Jackson en Freedy Johnston, speelt hier ook mee.

De tvdw zelf kan ik je niet in de comments aanbieden, want vinyl rippen is mijn ding niet en op youtube vind ik enkel rommelige live-versies. De song is wel op spotify te vinden.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

Blogger DeLa said...

Te vinden op Google play music. Ook in liveversie. Leuk nummer.

1:14 PM  
Anonymous zinnerboy said...

Lang geleden, deze man. Het leuke aan die tvdw's (die ik bijna altijd via Spotify beluister) is dat ik de artiest in kwestie gewoon laat 'draaien' en dan hoor je nog meer leuke dingen (terug), in dit geval "You should've been there", een popsong 'pur sang' die ik helemaal was vergeten.

7:24 AM  

Post a Comment

<< Home