Sunday, July 25, 2010

TVDW 18/07/2010 - Peter Wolf (with Neko Case) - The Green Fields of Summer (2010)
Twee weken Noorwegen, dus een Noorse artiest die met de tvdw gaat lopen? Mmm, nog niet nee, we blijven trouw aan ons principe: de song die in een tijdspanne van een week de meeste indruk nalaat, krijgt de nominatie. Dus geen Lindstrom, Thomas Dybdahl, Kings of Convenience, Lene Marlin, Jagga Jazzist, Edvard Grieg of geen - god beware - Dimmu Borgir of Alexander Rybak. Noorwegen ging nota bene in het verleden al wel lopen met een tvdw, met A-ha en Datarock.

In onze tweede week Noorwegen bepaalden de kinderen onbewust de spelregels, door steeds maar weer stukken uit "The Green Fields of Summer" te zingen, en te vragen om de song nog eens te horen. Dat hij qua genre (country! in Noorwegen!) en tekst prima aansloot met de vakantie zelf, was een leuke bonus; met de nominatie als logische volgende stap. En zo speelt The Wolfman het mooi klaar om op amper 3 maanden tijd twee tvdw's in de wacht te slepen (voor de eerste: zie 18/04/2010). Beide komen uit 's mans laatste album.

(zie 'comments' voor de track zelf)

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

http://hotfile.com/dl/57493156/b6c51a7/06_The_Green_Fields_Of_Summer_(With.mp3.html

2:01 PM  
Blogger P. Leno, Brussel said...

Heb je wat meer info over die Neko ? ( veronderstel dat dat de vrouw is op foto ? )

3:15 AM  
Blogger Koop said...

Neko Case: moet toegeven dat ze bij mij tot op heden ook bleef steken in het "wel ooit van gehoord" vakje. Maar om wat uit wikipedia te stelen: ze is losvast lid van het Canadese The New Pornographers (die ik dan weer wel ken, leuke indiepowerpoppers); ze is al jaren een critic's favorite en heeft blijkbaar over de Grote Plas toch al een status die haar brengt bij de usual suspects (Letterman, Leno, Conan O'Brien). Oh ja, en ooit werd ze door Playboy verkozen tot "sexiest babe of indie rock" ;-))

1:52 AM  

Post a Comment

<< Home