Monday, August 03, 2009

TVDW 02/08/2009 - Angelo Branduardi - Fou De Love (live) (1996)Wat doe je als je een weekje met het gezin naar het Lago Di Garda trekt? Je pompt je ipod vol en neemt wat cd's mee... om eenmaal daar de muziek grotendeels onaangeroerd te laten. En zo hoort het. De ipod kreeg slechts een eenmalige kans: aan het zwembad werd het soloalbum van Chali2Na (de bariton van het geweldige Jurassic 5) en de nieuwe plaat van Maxwell beluisterd. En goed bevonden. Voor in de wagen had ik net voor het vertrek nog snel enkele cd's met Italiaanse muziek meegegraaid. "Enkele", nu ja, toch twee - want ik heb weinig Italiaanse muziek in huis (en vergat Zucchero en Jovanotti dan nog). Soit, de melodieuze pop van Nek kreeg een luisterbeurt bij het binnenrijden van Italiƫ. En midweek maakten we een tripje naar Verona, het romantische stadje dat het schouwtoneel was voor Romeo & Juliet. De live-cd Camminando Camminando van Branduardi leek dan een logische keuze. En "Fou de love" meteen een al even logische tvdw.

Ik vraag me wel af of Angelo na het uitbrengen van Fou De Love (studioversie in 1994) geen briefje kreeg vanuit Minneapolis. Kan me voorstellen dat De Kleine Purperen niet echt in zijn nopjes was. De gelijkenis met de door Prince geschreven hit van drie jaar voordien is treffend...

http://www.sendspace.com/file/3j4qxf

Labels: , , , , ,

2 Comments:

Blogger DDay said...

Voor wie zich afvraagt over welke Prince-song our dear Koop het heeft: http://new.music.yahoo.com/Martika/videos/view/Love---Thy-Will-Be-Done--2144465

Ik kan me vaagweg iets van een halve controverse herinneren, maar op een of andere manier werd alles met de mantel der liefde bedekt.

Alleszins geven de credits op Domenica e lunedi Angelo zelf op als songschrijver. Ook leuk zijn de lyrics, waaruit blijkt dat dit verre van puur Italiaans is:
http://www.geocities.com/vienna/6016/domenica.html#t2

En volgens deze site is Branduardi nog ne grotere sloeber dan we al dachten:
http://www.plagimusicali.net/search/resultplagi.asp?search=branduardi&submit=Cerca

1:13 PM  
Blogger Koop said...

interessante follow-up, dit. Thanks dday. Gezien dat ook ons Vlaamsche kleinkunstrelikwie Bots in de lijst met 'originals' staat?
En de lyrics van Fou de Love zijn blijkbaar een soort zelf uitgevonden variant op Esperanto.

5:36 AM  

Post a Comment

<< Home