Friday, April 15, 2005

TVDW 17/04/2005 - Tears For Fears - Size of Sorrow (2005)

Een klassieker zou ik de groep nog niet meteen durven te noemen, maar Tears for Fears is voor een thirtysomething als ik natuurlijk een household name. Muziekliefhebbers die in de eighties opgroeide, gaan er al snel verkeerdelijk van uit dat iedereen dergelijke groepen (nog) kent. Dat een tiener zijn schouders ophaalt bij de naam Tears for Fears, is echter meer waarschijnlijk. De geschiedenis mag echter altijd wel eens opgefrist worden, ook in de muziek. Iets wat deze week nog maar eens bleek toen ik op StuBru een tuttebelletje het prachtige "The city sleeps" hoorde afkondigen als een plaat van MC 900 Featuring Jesus (sic). Een dag later kwebbelde een andere jongedame op een andere radiozender over een song die, in een raar soort van Brits-Engelse uitspraak, Scandal (en niet Skandal) im Sperrbezirk zou heten. En zelfs Annemie Peeters, plaatsvervangster van Friedl Lesage in het nochtans gereputeerde Radio1-programma De Nieuwe Wereld, kondigde één van de eerste wapenfeiten van Roxy Music, afgelopen week af als "Roxy Music is terug bij elkaar en dit is het resultaat: Do the strand." Pijnlijk. Maar dit alles terzijde. Tears For Fears duikt in 2005 opnieuw op, in de oorspronkelijke duo-bezetting (Roland Orzabal en Curt Smith), met een behoorlijke plaat, getiteld Everybody Loves A Happy Ending. Wat vullers ertussen en het te verwachten bombast, maar we tellen toch ook een vijftal ijzersterke nummers. Onze TVDW is een sfeervolle ballad, waarvan Curt Smith in een interview beweerde dat het een gospel-Led-Zep feel zou hebben. Rare bewering, maar wel een leuke song.

Labels: , , , ,

19 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vanmorgen op Donna afgekondigd: 'My Side of the Bed' van Susanna Hoffs, u weet wel, 1 van die 3 van Bananarama.

*Zucht*

4:22 AM  
Blogger Koop said...

My point exactly. Iedereen zou toch moeten weten dat die Hoffs bij de Three Degrees zat.

2:05 AM  
Blogger Blogger said...

Susanna Hoffs ligt bij altijd aan de linkerzijde van het bed ( dit ter informatie ).

Afgezien daarvan, Tears for Fears is echt jeugdsentiment. Hoeveel keer zijn we niet loos gegaan op Shout, hun megahit ?

Verder, over Annemie Peeters. Ik vind dat mens irritant, heeft helemaal geen stijl, ik snak terug naar Friedl. Overigens heb ik ook bedenkingen bij die zogenaamde sex-appeal van Annemie Peeters. dat was dan de zogenaamde sexbom van de Zevende dag. Het wordt tijd dat ze de dochter van Martine Prenen een programma geven ( dit volleidg terzijde ).

6:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

of de dochter van Phara de Aguirre: hubba hubba!

6:54 AM  
Blogger Shamrockske said...

P.Leno, we zijn nog niet vergeten dat je tegen Friedl niet durfde zeggen dat je haar een sexy ding vond in die kwis waar je zo echt volledig en compleet afging als een gieter....

1:29 PM  
Blogger Blogger said...

@ Shamrockske : Ik heb toevallig inderdaad eens tegen Friedl gekwist, en zij is toen derde geëindigd met haar ploeg. En onze ploeg rond de tiende plaats. Echt afgaan als een gieter was dat dus niet ...

2:26 PM  
Blogger Shamrockske said...

Beste P.Leno,
ontkennen en verdringen helpt echt niet. heel vlaanderen heeft je desastreuse deelname in de nieuwe wereld gehoord

12:47 AM  
Blogger Koop said...

Wat die gasten van Tears for Fears al niet losweken. Even jouw krakkemikkige argumentatie herconstrueren, Peit: jij doet mee aan een quiz en eindigt zeven plaatsen achter de ploeg van Friedl.... maar dat mogen we dan niet als een afgang beschouwen? Begrijpe wie begrijpe kan. De Radio 1-deelname was in elk geval wél een afgang, daarvan was heel Vlaanderen getuige.

2:05 AM  
Blogger Blogger said...

Die Radio 1 deelname was geen debacle. Het was gewoon logisch dat ik hier niet zo goed scoorde : slimme mensen willen slimme vragen, geen debiele vragen. Trouwens, Shamrockske, het is gemakkelijk kritiek te spuien als je zelf niet eens durft mee te doen uit schrik om af te gaan.

Betreffende die kwis waar Friedl derde eindigde, en wij tiende. Laat ons eerlijk zijn, Friedl had daar het geluk in een ploeg te zitten met doorgewinterde kwissers die de vragen op voorhand al wisten. En onze ploeg eindigde dan 10e op 30 ploegen. Toch geen afgang, dunkt me.

4:11 AM  
Blogger Koop said...

Geen debacle? Je moet dat woord toch eens opzoeken in een woordenboek, Peit. It sure was a "debacle" if ever I witnessed one. En over die slimme mensen die slimme vragen willen: zijn het doorgewinterde kwissers of doorwinterde kwissers, Peit?

ps: ik hoop wel dat Roland Orzabal hier nooit op uitkomt, hij zal het nooit begrijpen....

4:16 AM  
Blogger Blogger said...

Een debacle noem ik pas laatste eindigen op een kwis van Detroit Breakdown. Dan heb je pas helemaal je street credibility verloren.

Mocht David Duchovny dit stukje over Tears for Fears gepost hebben, had Orzabal het wellicht geweten. Want dan waren er nog 150 comments gepost. Helaas, Koop is Duchovny niet ( en nog veel minder Gillian Anderson )

5:52 AM  
Blogger Koop said...

In beton!

7:17 AM  
Blogger Blogger said...

Concrete Blonde is een andere groep, meen ik te weten

7:28 AM  
Blogger Shamrockske said...

zucht, na het kwisdebacle, is hij zelfs vergeten dat hij om zijn mutti riep (rammstein)

3:45 PM  
Blogger Blogger said...

Als we zo nog effe doorgaan, gaan we misschien toch aan 150 comments geraken. We zitten toch al aan 1/10. Anyway, dat zogenaamde kwisdebacle was ik al lang vergeten, Shamrockske. En dat Mutter een nummer van Rammstein is wist ik ook wel. Om terug te komen op het onderwerp, ik begin op uw gezicht Tears for Fears te zien, want iemand dreigt met beton ...

8:31 AM  
Blogger Shamrockske said...

beste P.Leno,

je moet die debacles niet verdringen en vergeten, maar verwerken!

SHOUT! SHOUT! LET IT ALL OUT!!!

5:08 AM  
Blogger Blogger said...

I JUST SHOUTED TO MY MANNEKES :

NICO IN BETON !!!!! ASAP !!!!

5:50 AM  
Blogger Koop said...

Jongens, hou eens op met dat schelden op mijn blog. Let's start sowing the seeds of love.

5:52 AM  
Blogger Blogger said...

Waarom wil jij de comments op je blog reguleren ?

Internet is free; blogworld is free.

Everybody wants to rule the world, om het ook met Tears for Fears te zeggen.

Keep on bloggin' in the free world !

8:51 AM  

Post a Comment

<< Home