Sunday, October 15, 2023

TVDW 15/10/2023 - Dream Express Orchestra - Cast Your Fate To The Wind (1977)

 

TVDW 979. Dream Express heeft een onmiskenbare link met het Eurovisiesongfestival. Niet enkel omwille van A Million In 1-2-3, maar ook omdat de Belgische formatie rond Luc Smets drie (Nederlandse) zussen in de rangen telde, waaronder Stella (die zowel voor Nederland als voor België zou aantreden op het festival - it's complicated). Dream Express bracht zwierige, wat kitscherige soulpopvarieté, niet zelden schatplichtig aan wat The Three Degrees destijds ook serveerden. Luister bijvoorbeeld naar Then You Said No, een song waarin de Belgen wel erg dicht aanschurken tegen het drietal uit Philadelphia.

Deze tvdw focust niet zozeer op Dream Express, maar eerder op één specifieke track die de vreemde eend is in de songcataloog van de band: Cast Your Fate To The Wind, een song die de band (ook) uitbracht als single, onder de naam Dream Express Orchestra. Een opvallende keuze, deze cover van een jazzklassieker van Vince Guaraldi, die al een (funky) treatment kreeg bij onder meer George Benson en Ramsey Lewis, en die in deze Belgische versie ook best overeind blijft. 

Luc Smets, de drijvende kracht achter Dream Express - en de man die ook in The Pebbles zat en wiens stem je hoort op Seven Horses In The Sky - overleed een kleine twee maanden geleden, in Bornem. Hij werd 76.


Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=mGD0zmleycQ

en de George Benson versie

https://www.youtube.com/watch?v=pAl59rUJ_Vs

11:11 AM  

Post a Comment

<< Home