Sunday, October 03, 2021

TVDW 03/10/2021 - Al Cohn - Zoot Sims Quintet - Angel Eyes (1960)

 

Muziek en de wegwerpcultuur: bezoek een uitverkoop van een bibliotheek en je weet het weer. Je geeft amper 5 euro uit en komt buiten met zeven boeken en drie cd's. De drie albums waar ik toch niet aan kon weerstaan (een halve euro per stuk, ik bedoel komaan!) zaten in de jazzhoek: eentje van favoriete jazzcat Joshua Redman en twee aardige verzamelaars met artiesten uit de Verve-cataloog. Heerlijke deuntjes van grote namen als Miles Davis, Max Roach en Stan Getz. 

De song die er voor mij onmiddellijk uitsprong, was deze versie van de jazz standard Angel Eyes, een nummer dat door talloze artiesten gecoverd werd (van Nat King Cole over Shirley Bassey tot Willie Nelson en Sting) en dat Ella Fitzgerald als haar favoriete song bestempelde. Al Cohn en Zoot Sims komen met een speelse variant, die wel uit de Muppet Show lijkt te komen. 

Tiens, bij de band van de Muppets was er ook een saxofonist. En die heette, juist ja, Zoot. Zijn uiterlijk was evenwel niet gemodelleerd naar dat van Zoot Sims, maar naar dat van de Argentijnse saxofonist Gato Barbieri.

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=e2xzXDK5Wqs

en ook: https://muppet.fandom.com/wiki/Zoot

5:15 AM  

Post a Comment

<< Home