Monday, February 04, 2019

TVDW 03/02/2019 - Peter Case - Entella Hotel (1989)


Ze hadden mooi hun vijfde (!) tvdw kunnen scoren, die van Death Cab For Cutie, ware het niet dat hun langverwachte concert in de Roma danig tegenviel. Op hun laatste plaat schoven ze nog wat meer op van indierock naar melodieuze pop - meer richting Keane, minder richting The Shins - maar op zich was dat geen bezwaar. Erger was dat de man achter het mixing board zondagavond plots hersendood bleek. Hoe anders verklaren dat de zangpartijen tijdens zowat heel de reguliere setlist helemaal achteraan in de geluidsbrei zweefden? Op die manier leek het alsof Ben Gibbard helemaal niet kon zingen, terwijl de rest van de band speelde alsof ze in een Amerikaans football stadion stond. Ook de setlist (zie onder) was verre van vlekkeloos opgebouwd, en wat sneu dat Leeds enkele dagen geleden nog voormalig tvdw Doors Unlocked & Opened kreeg te horen (en wij niet). Tegenvaller, dus.

Dan maar voor de tvdw teruggrijpen - met plezier trouwens - naar "The Man With the Blue Post-Modern Fragmented Neo-Traditionalist Guitar", de plaat die Peter Case maakte samen met Ry Cooder en enkele leden van Los Lobos, en die ik net voor het concert van Death Cab For Cutie speelde. Ik was vergeten hoe goed 'ie wel was. Case bleef net zoals pakweg Steve Forbert en Elliott Murphy steken in het vakje van Eeuwige Belofte, maar op "The Man..." (vervelende albumtitel, ik weet het) staan prachtige nummers, het sfeervol ingekleurde Entella Hotel voorop. "You got one card to play, and dying to play it each night..."I Dreamt We Spoke Again
Summer Years
The Ghosts of Beverly Drive
Long Division
Title and Registration
Gold Rush
Crooked Teeth
Photobooth
No Sunlight
What Sarah Said
60 & Punk
I Will Possess Your Heart
Autumn Love
Black Sun
Expo '86
Northern Lights
You Are a Tourist
Cath...
Soul Meets Body
Marching Bands of Manhattan
I Will Follow You Into the Dark
When We Drive
Tiny Vessels
Transatlanticism

Labels: ,

7 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/idkkox

12:51 AM  
Blogger zinnerboy said...

Mooie plaat, maar dat titelloze debuut heeft me toch altijd meer bekoord, onder andere dankzij dat onsterfelijke (en vele malen door mij misbruikte) zinnetje "Do you want a man of steel, or do you want a man that's real ?"

1:54 AM  
Blogger Koop said...

mnja kan best, maar dit is de enige die ik van de man op vinyl heb (heb er ook nog enkele op cd). Voor 1 euro uit de afprijsbakken geplukt!

2:03 AM  
Blogger zinnerboy said...

https://www.youtube.com/watch?v=3s5QzHUGj6o

1:24 AM  
Blogger zinnerboy said...

https://www.youtube.com/watch?v=-csQ-uqWC1s

1:28 AM  
Blogger zinnerboy said...

https://www.youtube.com/watch?v=4iahUgmU_BA

1:32 AM  
Blogger Shamrockske said...

kzie't nu pas: https://www.facebook.com/events/2112338839079171/

2:40 AM  

Post a Comment

<< Home