Tuesday, May 03, 2016

TVDW 01/05/2016 - Electric Light Orchestra - The Fall (1980)


Het zijn twee trapjes die de twee delen van onze keuken - die met het fornuis en die met de eettafel - van elkaar scheiden. Ze is nog maar elf en een echte lichtgewicht, dus het kan nog net. Als ze op het verhoogde deel staat en ik op het lager gelegen deel, schaart ze haar benen rond mijn middel en kunnen we door de keuken beginnen te dansen. Het gebeurt slechts nu en dan, hoor. Ze moet er al zin in hebben en er moet natuurlijk ook net een geschikt nummer door mijn Sonos-luidspreker schallen. Afgelopen week viel alles mooi in de plooi. De soundtrack van "Xanadu" stond op en The Fall kwam voorbij.

Het is een van de zogenaamde 'deep cuts' uit de catalogus van Electric Light Orchestra. Het was geen single, staat niet op de traditionele verzamelaars en is zelfs op Spotify niet te vinden. Een echt pareltje nochtans, waarop de karakteristieke troeven van E.L.O. volop worden uitgespeeld - de pathos, de lyriek, de strijkers, de harmonie├źn.

Maar dat het nummer het tot tvdw schopte, dat was toch met name de verdienste van Hanne. Nog een paar jaren en ze wil dit soort dansjes vermoedelijk niet meer doen. Dus zolang het nog kan, is het best om er van te genieten. Toch?

Labels:

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/d25g1u

12:41 PM  
Anonymous zinnerboy said...

wel op joetjoep te horen !

5:51 AM  

Post a Comment

<< Home