Monday, April 18, 2016

TVDW 17/04/2016 - Martin Stephenson & The Daintees - Boat to Bolivia (1986)


Heerlijk gevoel, afgelopen zaterdag. Samen met muziekmaatje Hans als Detroit Breakdown nog eens aantreden, op een quiz in Heffen waar we onvoorbereid en zonder veel verwachtingen heen trokken... om vier uur later als winnaar huiswaarts te keren, dertig andere groepen verweesd achterlatend. "Wie wàren die mannen?" Het voelde een beetje aan als een heist.

Niet dat de tvdw er iets mee te maken heeft, al zag ik het nog wel gebeuren dat Wholy Humble Heart, Stephensons enige kleine hitje, op de quiz was opgedoken.

Het debuut van Stephenson en zijn Daintees "Boat to Bolivia" vond ik enkele weken terug in Edinburgh. Met Prefab Sprout-voorman Paddy McAloon deelde de man niet enkel het platenlabel maar ook het talent om fijnbesnaarde popsongs te schrijven. Ook de intelligente invalshoek van een Lloyd Cole of de folky inslag van Mike Scott en The Waterboys waren nooit ver af bij Stephenson. Maar bekend werd hij nooit. In 1993 zag ik 'm het LeffingeLeure openen voor drie man en een paardenkop - het was de editie waarin enkele uren later Steve Wynn en zijn Gutterball ons van onze sokken zou blazen.

Labels:

4 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/q3i38c

12:17 PM  
Blogger Shamrockske said...

was hij op LL niet in 't publiek komen spelen omdat er technische problemen waren?
Gutterball was LEGENDARISCH !

1:57 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Ik was de man compleet vergeten...Proficiat met jullie overwinning trouwens.

1:57 AM  
Blogger Koop said...

exact Shamrockske, zowel wat betreft Martin als Gutterball!

4:02 AM  

Post a Comment

<< Home