Tuesday, January 06, 2015

TVDW 04/01/2015 - Deacon Blue - Our New Land (2014)


Ben ik te lang bezig met deze blog? Speelt de leeftijd mij parten en kondigt het geheugenverlies zich aan? Feit is dat ik deze week van plan was om stil te staan bij "The Wild Places" van Duncan Browne, waaruit ik de song Planet Earth wou selecteren als tvdw. Ergens in mijn achterhoofd ging echter een belletje rinkelen. Wacht eens, Duncan Browne... En ja, hoor, ik had 'm reeds getvdw'd. In april 2009. Zelfs met dezelfde song. Zucht.
Soit, de uitgebreide argumentatie over wat er zo speciaal is/was aan Browne en aan diens plaat, lees je dus als je op het 'label' hieronder klikt. Reden dat ik 'm deze week in de kijker wou plaatsen, was overigens het feit dat ik de vinylplaat na al die jaren op de kop wist te tikken.

Dan maar over naar recenter werk. Deacon Blue vierde vorig jaar een bescheiden comeback - alleszins bij mij thuis. De nieuwe plaat "A New House" is uit sinds september van vorig jaar en wurmde zich toch regelmatig naar voren op de iPpod. Een album met die herkenbare, aangename stem van Ricky Ross en met heel wat vertrouwd klinkende, sterke songs. Our New Land is er een van, eentje die duidelijk beïnvloed werd door Elbow (of was het andersom?).

Of er ook enige symboliek te rapen valt bij de selectie van Our New Land - met de jaarwende enzovoort? Niet noodzakelijk, hoor. Alhoewel. So many times I've doubted it / Prepared myself for disappointment / Wondering if it really still exists / Our new land / Oh yes all revolutions seem to be impossible / Until the moment just before it happens. Maak er van wat je wil. Ik lees het als een teken van - weliswaar twijfelend - optimisme. Net wat ik nodig heb, na wat met voorsprong het slechtste jaar uit mijn leven bleek te zijn. Doorspoelen, dat 2014 - let 2015 happen.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/cadde2

11:59 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Ik sluit me hier helemaal bij aan (dat 2014 het slechtste jaar is uit mijn leven) én dat Deacon Blue een hééél fijne band is én blijft. Ricky Ross forever !

5:51 AM  

Post a Comment

<< Home