Sunday, August 26, 2012

TVDW 26/08/2012 - Ben Westbeech - Something for the Weekend (2011)

De receptuur voor een Topper Van De Week? Het is er niet één, het zijn er meerdere, een heel kookboek vol. Maar het receptje, zoals toegepast door Bristol-bleekscheet-funker Westbeech, dat werkt alleszins.

Een smooth as fuck productie, die losjes surfend op je oorsmeer jouw gehoor binnenglijdt? Check. Een boterzachte vocal? Check. Die van Westbeech komt uit het straatje waarin ook Jamiroquai woont. Een lekkere groove die je meteen bij je nekvel grijpt? Check. Deze hier valt fijn te mixen valt met Gil Scott-Heron's The Bottle. Een origineel synth geluidje? Check. In dit geval klinkt de synthesizer van bij het begin alsof hij net tussen de deur heeft gezeten.

En een Moment - zo'n wending in de song, pakweg halfweg, die je nog verrassen kan, net als je denkt: oké, ik heb 'm nu wel? Check. Luister in de tvdw naar dat trompetje. Dat is zo'n Moment. Om een gelijkaardig geslaagd trompetje-in-dansplaat voorbeeld te hebben, moeten we al terug gaan naar de Giorgio Moroder-productie Fly Too High van Janis Ian. Maar dit terzijde. Westbeech is trouwens ook live erg de moeite, zoals ik enkele jaren terug kon vaststellen in het Depot. Maar dit terzijde. Westbeech scoorde naar aanleiding van dat concert zijn allereerste tvdw, in 2007. Maar, u raadt het al, ook dat is terzijde.

Het leven is in hoofdzaak een aaneenschakeling van terzijdes.


Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/va65v6

11:13 AM  

Post a Comment

<< Home