Sunday, January 15, 2012

TVDW 15/01/2012 - Anthony Green - Just to feel alive (2012)Van Halen heeft een nieuwe single uit! Met David Lee Roth!! Mocht het al geen wereldnieuws zijn, dan scheelt het toch niet veel. Al wist Van Halen een knappe tweede carrière uit te bouwen met Sammy Hagar als zanger, toch ben ik altijd meer een DLR-liefhebber geweest. T&A-mannen met een prima strottenhoofd en een gevoel voor humor zijn het allebei, maar Roth is zoveel meer; hij is het soort van over-the-top haantje dat perfect paste met de glossy macho hardrock van de groep. Nieuwe single Tattoo spat lekker uit de boxen en bevat in de solo natuurlijk de trademark trick licks van Eddie Van Halen. Benieuwd wat full-cd "A Different Kind of Truth" (uit begin februari) zal brengen. Ja, naar zulke dingen ben ik benieuwd. So shoot me.

Samenvallend met de wederopstanding van Van Halen proefde ik afgelopen week ook enkele tracks van de nieuwe plaat van Chickenfoot, die eind vorig jaar uitkwam. Juist ja, de groep van Joe Satriani, Sammy Hagar, RHCPeppers-drummer Chad Smith en Van Halen-bassist-van-het-eerste-uur Michael Anthony. Chickenfoot scoorde trouwens al een tvdw in juli 2009. En er waren nog wat kandidaten voor de tvdw. Foster the People bijvoorbeeld, internethype van het jonge volkje, vorig jaar. "Torches", de full-cd van dit Californische indie bandje, klinkt alleszins leuk, ik ben er nog niet helemaal klaar mee. Of Lindstrom, mijn favoriete Noor, de leverancier van lekkere cosmis disco. Maar diens laatste worp "Six Cups of Rebel" (net uit) valt me zwaar tegen. Dan was er ook nog het opmerkelijke nummer Glory, dat Jay-Z en Beyonce vijf dagen terug samen de wereld instuurden, in een productie van goudhaantje Pharrell Williams. Glory is een muzikaal geboortekaartje, waarop Jay-Z zijn dochtertje Blue Ivy Carter toezingt. Cheesy, schaamteloos, maar toch: het heeft wel wat.

De tvdw gaat uiteindelijk naar de artiest die ik het meest beluisterde. Anthony Green is zanger van Circa Survive. Zijn eerste soloplaat "Avalon" kreeg vorige week een paar luisterbeurten, en zijn tweede plaat "Beautiful Things" komt morgen officieel uit. Just to feel alive is een okselfris nummertje dat me wat doet denken aan The La's van weleer.

Tot slot: gelukkige verjaardag voor deze blog. Op 16 januari 2005 startte ik ermee - tijd dus om zeven kaarsjes uit te blazen.

Labels: , , , , , , ,

5 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/w75exz

4:14 AM  
Blogger Shamrockske said...

T&A?

5:27 AM  
Blogger Koop said...

@shamrockske: typische Keef Speak. Ken je Stones-klassiekers.

http://en.wikipedia.org/wiki/Little_T%26A

11:37 AM  
Anonymous zinnerboy said...

En ik die dacht dat die rockers nog voor T&A hadden gewerkt 'uw Bouwfirma gespecialiseerd in verkavelingen,
projectontwikkeling en nieuwbouw & allerhande bouwwerken, sleutel op de deur, villabouw, ...' Btw : die Green doet het niet echt bij mij.

2:59 AM  
Anonymous Patrick Luursema said...

Classics..

Patrick Luursema

1:09 AM  

Post a Comment

<< Home