Sunday, October 03, 2010

TVDW 03/10/2010 - Vampire Weekend - Taxi Cab (2010)Een prima voorbeeld van een sleeper, dit. Wat aarzelend startend bij een eerste luisterbeurt, helemaal aan het begin van dit jaar, maar zich intussen meer en meer opwerpend tot een 'classic': deze Ultra is een van de pareltjes van het jaar. Staccato-gitaartjes uit de postpunk, gekoppeld aan een indie-popgevoeligheid (zoals we die kennen van bij Death Cab For Cutie), en als bonus de eigenzinnige arrangementen van de groep, met veel aandacht voor percussie en strijkers. Blijkbaar is er ook alweer een label voor uitgevonden: New Weird America. Wat dan ook.
"Giving up the gun" vond ik al een van de singles van het jaar, de tvdw is een heerlijk subtiele albumtrack, haast fluisterend gezongen en opgebouwd uit een pianoriedeltje dat wel een uit een sprookjesachtig muziekdoosje lijkt te dwarrelen.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/husgko

3:12 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Ooit eens vluchtig 'beluisterd' op een luisterpost van de Fnac. Het kon me toen niet bekoren. Misschien moet ik nog eens opnieuw proberen want deze tvdw wordt wel gesmaakt.

5:48 AM  
Blogger Shamrockske said...

ik blijf toch wachten tot het open breekt

1:27 PM  

Post a Comment

<< Home