Friday, March 23, 2018

TVDW 25/03/2018 - The Dream Syndicate - Glide (2017)


Ik moest eerlijk zijn met mezelf en toch een tvdw plukken uit "How did I find myself here". Het was de comebackplaat die niemand eigenlijk nog verwachtte. Maar kijk, een paar jaar terug riep Wynn zijn cultgroepje van weleer terug samen. Eerst voor live optredens, nu ook voor een volwaardig album. Een erg sterk album dan nog. Wynn was wat mij betreft de laatste jaren net iets te vaak blijven zitten in zijn comfort zone. Ook al schreef hij ook voor de nieuwe DS-plaat alle songs, toch lijkt er een nieuwe dynamiek in te liggen. Meer gedurfd, psychedelischer, dwingender en gewoon ook met minder (eigenlijk geen) afleggertjes van songs. Alsof Wynn wel wist dat hij hier met rock royalty te maken had, toen hij besloot om nieuw werk van DS op vinyl toe te vertrouwen.

Wynn heeft intussen al zovele songs geschreven, en enkele ervan groeiden uit tot echte klassiekers. The Days of Wine & Roses, Halloween, Boston, Amphetamine... in dat rijtje hoort ook de titelsong van de nieuwe plaat. Maar de knaller is toch Glide, gezegend met een erg mooie zanglijn van Wynn - die haast zingt als een zoetgevooisde versie van Iggy Pop - en een fijne tekst over, tja, waarover eigenlijk? Berusting?

I'm not bound by rules, I'm not corrupted by code
Or bothered by civility or norms
Or anything that kept me up night after night after night
Older than I was when I made the rules
That held me down
I don't think I'll be traveling down that road again

I just glide
I may never get higher
I don't have to come down

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/eier5a

5:31 AM  
Blogger Shamrockske said...

Eindelijk :)

11:50 PM  
Blogger zinnerboy said...

Mooie zinnen, verpakt in een vintage gitaarsong . Het gebruik van 'Glide' doet mij ook wat aan het zinnetje van Dylan denken : people don't live or die, people just float (man in the long black coat).

2:52 AM  

Post a Comment

<< Home