Tuesday, May 07, 2013

TVDW 05/05/2013 - Big Country - In a Broken Promise Land (2013)

Moet knap lastig zijn, als je zanger / uithangbord / songschrijver  het hoekje om is, en je toch nog - omdat je nu eenmaal niks anders kan? -  verder wil musiceren. Vraag het maar aan INXS, The Doors, Queen of Thin Lizzy. Ook Big Country zat in dat lastige parket, toen Stuart Adamson zich eind 2001 van het leven beroofde.

Maar kijk, bloed kruipt waar het enzovoort. Mike Peters nam de microfoonstandaard over, aanvankelijk enkel voor live-optredens. Geen onlogische keuze, gezien de man bij The Alarm wel gewoon was om hoogdravende, romantische keltische rock te brengen.

Breed uitwaaiende, grote songs over noeste working class heroes die ruwe natuurelementen en penibele arbeidsomstandigheden overleven - dat is waarin Big Country grossiert. Nu is er zelfs een nieuwe plaat, "The journey" - met al die vertrouwde elementen nog wel. De nog steeds geweldige Mark De Onuitspreekbare (Brzezicki) zit opnieuw achter de drums, en met Derek Forbes als nieuwe bassist heeft de groep een groot kanon in de rangen. Forbes speelde op de allerbeste Simple Minds platen (zijnde: tot en met de single Don't you).

De tvdw is het openingsnummer van de plaat. De nouveau met gierende gitaren van Bruce Watson (en diens zoon Jamie), opnieuw met die roffeltjes en dat hi-hat werk van De Onuitspreekbare, en met Peters die met het nodige respect in de voetsporen treedt van Adamson.

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/63teo3

2:18 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Toch een beetje gemengde gevoelens hierbij. Die gezwollen vaderlandsrock doet het precies niet meer bij mij. Eigenaardig : laat mij hun back catalogue horen en ik ben content maar dit nieuwe werk, dat in wezen in dezelfde lijn ligt, maakt weinig los.

5:04 AM  

Post a Comment

<< Home