Monday, August 28, 2017

TVDW 27/08/2017 - Roberta Flack - I can see the sun in late december (1975)


Ik weet het. Weeral terugschakelen naar de seventies, weeral zo'n vinylverhaaltje erbij; ditmaal rond Roberta Flack - een zangeres die begin 2016 al een tvdw scoorde. Kan er ook niks aan doen. Enige die Tante Berta deze week iets in de weg kon leggen, was Abba. Als je je voor de verjaardag van je beste vriend (en grote Abba-fan) in een glitterpakje hijst en een soortement 'performance' ten beste geeft van Dancing Queen, dan hoort dat tot een tvdw te leiden, niet? Qua 'muzikaal moment van de week' kon dat optreden, inclusief roze opblaasbare gitaar, tellen ja. Maar iedereen kent Dancing Queen natuurlijk al lang. Het is niet eens mijn favoriete Abba-nummer, ik durf wedden dat het zelfs de top 20 niet haalt.

Voor de tvdw dan toch maar opnieuw kiezen voor de song die afgelopen week de sterkste indruk naliet - en dan is er geen twijfel mogelijk. I can see the sun in late december is een cadeautje dat Stevie Wonder aan Roberta Flack gaf. In 1975, need I say more? 1975, dat is pal tussen het uitbrengen van Wonders "Fulfillingness' First Finale" en "Songs in the Key of Life". De absolute topperiode dus. Geen wonder dat ook deze ene song grand cru is. De auteursversie van Wonder werd nooit officieel uitgebracht (er circuleren wel versies op Youtube), maar wat Flack en haar band er van maken is alleszins verbluffend. De song start als een heerlijke variant op The Carpenters maar maakt dan halverwege een spectaculaire, langgerekte jazzy outro. Neem er je tijd even voor.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/8gn9ls

5:09 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Ik herinner mij een verdienstelijke versie van dit nummer door Lucifer (je weet wel, van het bloedmooie House for sale). maar dit is natuurlijk nog van een andere orde.

6:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

hey Zinner
heb inderdaad nadien al googlend gemerkt dat onze Nederlanders hier een versie van hadden, moet ik nog eens opsnorren op vinyl ooit...

5:41 AM  

Post a Comment

<< Home