Sunday, November 06, 2016

TVDW 06/11/2016 - Paul Simon - Slip Slidin' Away (1977)


Een concert om van te kotsen? Ik maakte het mee, in februari 1987. Het was zelfs een concert van Paul Simon - meer nog: het concert van dat jaar. Simon kwam immers samen met Ladysmith Black Mambazo en Hugh Masekela optreden in Vorst, tijdens zijn alom bejubelde Graceland Tour. En ik had een uurtje voordien een verkeerde hamburger gegeten.

Gevolg: in het midden van het concert snelde ik de trappen van Vorst omhoog, om ergens in de coulissen van de rocktempel een worp te doen. Onvergetelijk - maar niet in de leukste betekenis van het woord. Soit, zovele jaren was er, afgelopen week, tijd voor revanche. Een klinkende revanche, want Simon en zijn schitterende band was bij momenten in erg grote doen. Vooral in het eerste deel toonde Simon hoezeer hij een meester in subtiliteit blijft en vond hij andere zanglijnen en arrangementen om oude klassiekers nieuw leven in te blazen. In het tweede deel slopen net iets teveel nummers van The Rhythm of the Saints in de setlist, en miste ik songs als Train in the Distance of Hearts and Bones. In de bisrondes was het dan weer wel genieten, onder meer van ouwertje One Man's Ceiling is another man's floor en van het lichtjes downtempo aangeklede Late in the Evening. Voor de tvdw kies ik voor de song die als achtste voorbij kwam, dat mooie nummer - nooit op een studioalbum verschenen - over berusting en lotsaanvaarding.

Oh ja, nog even toevoegen dat ik twee dagen later ook Paul Young zag, in de Arenberg, maar dat was bezwaarlijk een hoogtepunt. Aan inzet en goede wil geen gebrek, en aan de setlist lag het ook al niet: leuke versies van de Temptations-hit Can't Get Next To You en zelfs van Bowie's Starman. Maar Young zelf hapte pijnlijk vaak naar de juiste noten, meer nog: zijn ooit zo kenmerkende stem was nergens meer te bespeuren. Desondanks toch wel genoten van Everything Must Change, een song waarvan Young liet weten dat hij 'm schreef met Bobby Womack in gedachten en die ik nog steeds - in om het even welke uitvoering - machtig goed vind.

Labels: ,

3 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.sendspace.com/file/fzhnmq

1:33 PM  
Anonymous zinnerboy said...

Tip : op een heruitgave van Still crazy after all these years staat er als bonustrack een (bloedmooie) demoversie van de tvdw.

3:05 AM  
Blogger Koop said...

Ook erg mooi ja. Het nummer was oorspronkelijk ook bedoeld voor die plaat, maar kwam uiteindelijk pas twee jaar later boven water als extra track bij een Greatest Hits.

Die demoversie moet het natuurlijk wel doen zonder die Fender Rhodes die de song zo'n mooie mellow toets geeft

7:41 AM  

Post a Comment

<< Home