Monday, February 18, 2013

TVDW 17/02/2013 - Pillowfight - Get your shit together (2013)

Als Daniel M. Nakamura iets uitbrengt, is het altijd wel even de oren spitsen. De man, beter bekend als Dan the Automator, zorgde ervoor dat het debuut van Gorillaz zo heerlijk klonk, en bezorgde ons thuis ook enkele leuke momenten met zijn alle kanten opbotsende projectje Handsome Boy Modelling School.

Met Pillowfight heeft hij een nieuw speeltje, een boeiende samenwerking met de Amerikaanse Emily Wells. Het debuut is een geslaagde hybride van triphop, hiphop, lounge en classic soul. Soms klinkt het alsof Dusty Springfield in de studio zit met De La Soul (Redemption), elders duikt een track op die wel van Moloko had kunnen zijn (Get Down) of van Gnarls Barkley (In the afternoon).  Nog niet helemaal uit welke tvdw het meest geschikt is, voorlopig kies ik voor deze Get Your Shit Together - een track waar Alex Callier ongetwijfeld groen van jaloezie zal naar luisteren.

Labels: , , , ,

4 Comments:

Blogger Koop said...

http://www.sendspace.com/file/5fy23x

2:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

|
|
|

6:01 PM  
Blogger DeLa said...

yummie - het heeft een eighties feel, wellicht door het kale producen, de hip-hop achtige beat, de blazers en de melancholische vrolijkheid. Leuke tip.

2:09 PM  
Blogger DeLa said...

Ik wou 'm dus gaan kopen in de iTunes store (zo ben ik ja) maar daar is alleen nog maar de single?

2:15 PM  

Post a Comment

<< Home