Monday, August 29, 2011

TVDW 28/08/2011 - The Braxtons - The Boss (MAW 12") (1997)Artiesten mogen alle spotlights vangen, het zijn de songschrijvers die respect verdienen. Vandaar een weekje eerbetoon aan de net overleden Nickolas Ashford. Het schrijvers- en echtpaar Ashford & Simpson gaven ons zovele pareltjes, met vooraan soulklassiekers als Ain't No Mountain High Enough, You're All I need to get by, Reach Out and Touch en You're all I need to get by. En laten we The Onion Song niet vergeten (tvdw in december 2007!). En het niet stuk te krijgen I'm Every Woman! De lijst is eindeloos.

Ashford & Simpson brachten ook platen uit onder hun eigen naam. Ze slaagden er in die hoedanigheid in om moeiteloos te overstap van seventies funk naar eighties synth-disco te maken. En neen, hun bekendste hit, Solid, was niet bepaald hun beste song. Ten bewijze, twee bonus tracks. De eerste is het pompende Street Corner, het tweede is Babies uit het "Solid"-album, een soort van wat-er-gebeurt-als-je-geen-voorbehoudsmiddelen-gebruikt-song. Beetje zoals Papa Don't Preach, maar dan minder ergerlijk.

De tvdw zelf is mijn favoriete A&S-gerelateerde song. De twee schreven het voor het gelijknamige disco-album van Diana Ross. Jaren later namen producers- en remixduo Kenny Dope Gonzalez en Little Louie Vega, ook bekend onder de namen Masters At Work en Nuyorican Soul, de song onder handen en presenteerden 'm aan The Braxtons. The Braxtons, dat zijn vijf zusjes die luisteren naar de namen Toni, Tracy, Tamar, Towanda en Trina (geïnspireerde papa hebben ze daar). Zoals de foto hierboven al duidelijk maakt, was de groep ten tijde van de tvdw nog een trio. Volume knop op tien en laat het kamerbreed multitrack producerstalent van MAW uit de luidsprekers spatten... ter ere van de grote Nickolas Ashford.

Labels: , , , ,

7 Comments:

Blogger Koop said...

de tvdw:

http://www.sendspace.com/file/kxrpzd

+ bonus 1:

http://www.sendspace.com/file/lsw9xs

& bonus 2:

http://www.sendspace.com/file/poti7d

6:12 AM  
Blogger DDay said...

Wat een lekkertjes! Ik herinner me van Toni dat haar platenhoezen soms heuglijker waren dan de songs, maar deze cover valt bijzonder goed mee.

En raad eens wie een reality serie heeft?
http://www.wetv.com/braxton-family-values/videos/braxton-family-values

6:44 AM  
Blogger Koop said...

het symbool bij uitstek dat je carrière in een dipje zit - de reality serie.

Mind you, Toni was al ribbedebie richting solocarrière, toen The Braxtons deze tvdw opnamen.

6:55 AM  
Blogger DDay said...

Wikipedia verduidelijkt nog meer:
It was announced on October 6, 2010 that Braxton once again had filed for bankruptcy. A reality series entitled Braxton Family Values, starring Toni and her sisters, debuted April 12, 2011 on WE tv.

7:34 AM  
Anonymous shamrockske said...

toch echt mijne thee niet hoor

1:33 AM  
Blogger Koop said...

Shamrock en a thick slice of vintage disco, het blijft een moeilijk huwelijk.

7:10 AM  
Anonymous zinnerboy said...

Dit is wat ze gewoonlijk draaien in de u wel gekende Pink Flamingo, dus excuseer me dat ik hier wat exotisch vlees bij fantaseer.

6:31 AM  

Post a Comment

<< Home