Monday, August 06, 2007

TVDW 29/07/2007 - Tim Finn - Horizon (2006)De afgelopen weken haalden twee cd's mijn buis van Eustachius: de nieuwe Crowded
House en de laatste van Tim Finn, die vorig jaar verscheen. Beide bieden lekker luistervoer. In het geval van Crowded House: gelukkig is de cd véél beter dan die erg lauwe single "Don't stop now" liet vermoeden. CH's beste plaat blijft wat mij betreft hun tweede, Temple of the low men, al was opvolger Woodface - de enige met Tim Finn als extra kracht in de rangen - de cash cow voor de groep. De nieuwe plaat bevat genoeg mooie momenten om niet van een teleurstelling te spreken, al heb ik het gevoel dat bij sommige ballads Neil Finn iets te snel voor de gemakkelijke oplossing koos. Hij weet intussen natuurlijk wel hoe hij een catchy deuntje moet schrijven.
CH ving al een tvdw bij het nieuws van de zelfmoord van oorspronkelijke drummer Paul Hester, plus ik heb sowieso altijd al een boon gehad voor Tim Finn. Vandaar dat hij uiteindelijk met de tvdw gaat lopen. Finn's debuut Escapade blijft een wonderlijk mooie popplaat (met de a-typische song Fraction Too much Friction die er wat in de weg loopt) en ook het titelloze album uit 1989 was prachtig. Op zijn nieuwste trekt de song Horizon het meeste aandacht, met zijn rechttoe-rechtaan ritme en catchy refrein. In de tekst zit een boodschap van hoop verscholen, die weet zelfs van pas kan komen bij Orf Man, die deze week zijn verjaardag viert. Cheers, Orf!


http://www.sendspace.com/file/f4p6jj

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home