Wednesday, September 04, 2024

TVDW 01/09/2024 - Kenny Loggins (feat. The Pointer Sisters) - I'm Gonna Do It Right (1985)

 

TVDW 1025. Bijna acht uur aan een stuk plaatjes draaien op een verjaardagsfeestje, wat leert je dat? Dat mensen intussen bijna al niet meer weten wat het is om met vinyl en cd te draaien. Neen, dat wil dus niet zeggen dat we op Spotify om het even welk onnozel verzoeknummer kunnen opzoeken en vervolgens draaien. Dat zo'n set aan het eind een pijnlijke rug oplevert - lang voorbij zijn de tijden waarin we probleemloos en kommerloos soortgelijke marathonsessies speelden op Leuvense studentenfuifjes. 

Nu, het leerde me ook dat het plezier om nog maar eens de usual suspects op de draaitafel / in de cd-lader te schuiven, tanende is. Voor de zoveelste keer die absolute superhits en floor fillers van Abba, Eurythmics, Dr. Alban, AC/DC, REM, 2 Belgen, Red Zebra etc etc etc (I could go on and on).... Ik heb er alsmaar meer moeite mee op ze te horen op de radio, maar als deel van een dj-set al evenzeer. Zoals steeds is de aanloop naar het eigenlijke dansfeestje, de eerste uren, het leukst. Dan kan je nog enigszins buiten de lijntjes kleuren en een vibe'ke creëeren.

Soit, de tvdw kwam dus niet uit de dj-set, maar uit de grote stapel platen waar ik in vorige post al over vertelde. "Vox Humana" van Kenny Loggins nam ik een beetje op goed geluk mee. Het is het eerste album van de man na zijn wereldhit Footloose, en dat hoor je eraan. Er moest bevestigd worden, er gingen veel marketingvergaderingen aan voor af, er werden Grote Gasten uitgenodigd en de productie kreeg die gesofisticeerde larger-than-life glans mee, waarop in die tijd Michael Omartian en Quincy Jones een patent hadden. Het leverde een drukke plaat op, met wel wat bombastische uitschuivers en kleffe schmaltz. Maar er is - dat was al te raden - één uitzondering. De tvdw verraste me meteen, een luxueuze funky track die gaandeweg beter en beter wordt. 


Labels:

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=nbJzxqQxfWA

2:48 AM  

Post a Comment

<< Home