Monday, December 20, 2021

TVDW 19/12/2021 - Michael Nesmith - Cruisin' (1979)

 

Jarenlang heel wat platen voor een appel en een ei uit de uitverkoopbakken halen, heeft zo zijn voordelen. Van Michael Nesmith had ik er twee in de kast staan, want deze man was natuurlijk een grote naam, met name als frontman van The Monkees. Maar, eerlijk gezegd, ik had ze nauwelijks beluisterd. Tot afgelopen week natuurlijk, toen de man het loodje legde. 

Het eerste album van hem, een concertregistratie "Live at the Palais", bevat klassieke singer-songwriterstuff. Het was de tweede plaat die ik van hem heb, "Infinite Rider on the Big Dogma, die me veel meer kon verrassen. Hij was bedoeld als een soort van video-album, waarbij elke song een begeleidende clip zou krijgen en alle clips samen een heel verhaal vertelden. Slechts enkele clips werden uitgewerkt, waaronder dat voor de tvdw (- bekijk 'm zeker, link in de comments). Nesmith zou twee jaar later een soort langspeelfilm uitbrengen, Elephant Parts, waarin de clips gerecycleerd werden, samen met sketches (met nota bene ook een sketch die inspiratie zou geven aan Gord Downie toen hij een groepsnaam zocht voor... The Tragically Hip). Oh ja, en Nesmith stond ook aan de wieg van de videoclip-televisiezender, maar zijn idee werd ondergesneeuwd en voorbijgestoken door MTV.  

Maar Cruisin', dus? Dat is een lekker funky riedeltje, net intrigerend genoeg om de oren te spitsen en richting tvdw te rollerskaten. 


Labels: ,

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=Mi0b8tcCQSE

12:35 PM  

Post a Comment

<< Home