Wednesday, May 12, 2021

TVDW 09/05/2021 - Roger Nichols & The Small Circle of Friends - Snow Queen (1968)

 

Een plaat die afgelopen weken al talloze beurten kreeg en dus een logische tvdw. Het mooie is dat ik 'm zonder enige voorkennis opgooide - ik had nog nooit van Roger Nichols gehoord, maar stelde wel met grote verbazing vast hoeveel dit naamloos album wel waard was op discogs. 

Ik mocht dan al niet van Roger Nichols te hebben gehoord, de songs die hij schreef kende ik dan blijkbaar wel. Net als iedereen, trouwens. Zo schreef hij enkele van de grootste hits van The Carpenters (We've Only Just Begun en Rainy Days and Mondays) en Out in the Country, de Three Dog Night song die later nog zou gecoverd worden door REM.  Nichols is inmiddels opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Onder eigen naam bracht hij maar een paar platen uit, waarvan deze de eerste was. Het is een wonderlijk album dat typische West-Coast soft pop brengt, georchestreerd in de beste Burt Bacharach traditie en in een productie van de grote Tommy LiPuma. Een jonge Randy Newman draafde op, Bruce Botnick, die later LA Woman van The Doors zou producen, stak een hand toe, en de arrangementen waren van de hand van de grote Marty Paich, papa van Toto-stichter David Paich. De tvdw is geschreven door Carole King en Gerry Goffin en werd later ook gecoverd door o.a. Blood Sweat & Tears. 

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=88eo8xk7idw

8:12 AM  
Blogger Cynthia Padilla, J.D. said...

I believe he was a song writing partner with Paul Williams for all those great Carpenters songs! And Three Dog Night always covered songs by great composers!

8:38 AM  

Post a Comment

<< Home