Thursday, June 01, 2006

TVDW 28/05/2006 - Gutterball - When you make up your mind (1993)


We kunnen er weer even tegen. Het eerste Belgische concert van de ...tick ...tick ...tick tour, een half jaar geleden in de AB, was goed zonder meer. Maar voor de twee recente, dat van afgelopen donderdag in Leffinge en dat van zaterdag in Leuven, trok The Miracle 3 nog eens alle registers open. De setlist verschilde weer sterk van avond tot avond, dat maakt het voor Wynn/Pitmon-groupies als wij natuurlijk pas echt de moeite. Hoogtepunt waren wat mij betreft de Gutterball-songs die Steve speelde. Gutterball was een soortement indie-supergroep (met naast Wynn nog leden uit gitaargroepjes als The Long Ryders, The Silos en House of Freaks) die amper twee (en halve) officiƫle releases uitbracht. Alle songs van die nog steeds erg sterke debuutplaat van Gutterball waren afkomstig van Bryan Harvey en/of Steve Wynn. In Leffinge speelde Wynn het beresterke "When you make up your mind" - op plaat een wervelwind van jangling guitars, live en solo een aangrijpende knoert van een song - in Leuven kwam er nog on the spot de "Trial Separation Blues" bij (waarbij de band al zoekend moest invallen - leuk om zien).

Labels: , , , ,

2 Comments:

Blogger P. Leno said...

de Gutterball songs waren de hoogtepunten ... Tiens, ik dacht dat het hoogtepunt was het moment waarop Linda Pitmon plots haar tieten flashte ??

Overigens beweren kwatongen dat dat de reden is voor de Trial Separation ...

4:21 PM  
Blogger P. Leno said...

Overigens leuke foto van Gutterball. Helaas moeten we vaststellen dat we allemaal 13 jaar ouder zijn geworden en dat Steve Wynn wel stond met dat lange haar. Met het korte haar dat hij nu heeft, lijkt hij nauwelijks nog op een rocker maar meer op de schepen van financien van pakweg Heusden-Zolder.

4:28 PM  

Post a Comment

<< Home