Monday, September 18, 2023

TVDW 17/09/2023 - Strutt - Front Row Romeo (1976)

 

TVDW 975. Hans, Stefan, Joris en ik vormen al vele jaren een muziekquizgroepje. We doen niet enkel mee aan quizzen, we organiseerden er ook al enkele. Negen om precies te zijn, tussen 2003 en 2012, telkens onder de naam Detroit Breakdown. Beschouw het als een manier om de liefde voor muziek te beleven en te kanaliseren. Een beetje zoals deze blog, maar dan met een hoop nerds erbij, in een aftands zaaltje.

Lange tijd trokken mijn ploeggenoten aan mijn mouw voor een tiende editie, maar ik hield de boot af. Wat teveel organiserend gedoe, vond ik - ook al had ik de quizavond zelf altijd wel plezant gevonden. Dat argument van 'teveel gedoe' viel grotendeels weg, eenmaal we Djingel Djangel hadden ontdekt. Platenwinkel-annex-café Djingel Djangel bleek immers ook een klein podium te hebben, en was al actief in het muziekquizcircuit. De stap richting een uiteindelijke tiende editie van onze quiz was dan ook gauw gezet. Het bleek een fijne avond, afgelopen donderdag. Eentje waarop de elf windstille jaren plots verdwenen als sneeuw voor de zon - en we als vanouds opnieuw plezier maakten met de meest triviale aller hobby's: De Muziekquiz. 

De tvdw heeft daar niet veel uitstaans mee, er dook geen nummer van Strutt op in de quiz. Zou ook moeilijk kunnen, want het betreft een erg obscure band, die amper één album uitbracht en waarvan maar één foto terug te vinden. "Classic soul & funk grooves from these proto disco giants / Chicago masterpiece reissued on 180 g vinyl" - zo leest de sticker op de hoes. Nou, giants zijn Strutt nooit geworden, en de groep kwam daarenboven uit New Jersey. Maar op "Time Moves On", hun enige plaat, staan wel enkele serieuze lappen, die ergens tussen funk, soul en disco huishouden. De tvdw is een goed voorbeeld, met een groove die af en toe, in beste Bohannon-traditie, een toonhoogte naar boven schakelt. Labels:

1 Comments:

Blogger Koop said...

https://www.youtube.com/watch?v=rIYv5DR0URw

1:02 PM  

Post a Comment

<< Home